СНС првих 10 година: Кренули смо из 30 квадрата са неколико храбрих људи и добили подршку 27.000 Чачана  

СНС првих 10 година: Кренули смо из 30 квадрата са неколико храбрих људи и добили подршку 27.000 Чачана
15.10.2018 11:09 | 0 коментар(а)Чачак - Градска организација СНС у у недељу jе прославила десетогодишњицу
Градски одбор Српске напредне странке у Чачку прославио 10 година од оснивања, фото: ГЗС

од оснивања градског одбора ове странке у Чачку.

Прослави у Дому културе присуствовали су бројни гости из политичког, пословног, културног и спортског живота града али и региона.

Присутним гостима први се обратио повереник СНС у Чачку и народни посланик Марко Парезановић који је истакао да је иза ове партије у Чачку 10 година великих изазова и стрепњи, али и још већих надања и очекивања.

Повереник СНС и народни посланик Марко Парезановић

Парезановић: Снагу и величину нисмо градили на победама већ на грешкама из којих смо учили

„Настали смо у тренутку када је мало тога у нашем граду и нашој земљи ишло у добром правцу, градили смо темеље будућности Србије када је у нас мало ко веровао, али веровали смо ми. Нисмо градили странку да би дошли на власт, већ да би она била довољно велика, довољно јака и свестрана, да може да обезбеди дугорочан мир и постепен напредак”, казао је Парезановић.

Он је истакао да само неодговорни људи обећавају брза и лака решења и да се велики резултати постижу само уз марљив рад и много стрпљења.

„Ту снагу и величину нисмо изградили на победама, већ на поразима и грешкама, јер смо из њих учили, мењали се, а кривце за своје грешке и неуспехе нисмо тражили у другима. Снагу и величину СНС није црпела из победе већ из пораза и грешака из којих је учила”, рекао је Парезановић.

Према његовим речима кривце за своје грешке нису тражили у другима , иако су како је казао прошли доста тешких тренутака, успона и падова из којих су али устали јачи и снажнији.

„Сваки пут када помислимо да се делимо, када се не потрудимо да једни друге разумемо, треба увек да се сетимо тих наших падова и да знамо колико нам је било тешко да устанемо да се подигнемо и да поново кренемо напред”.

Парезановић истиче да данас њихови опоненти могу да им замере много тога, али не могу да кажу да у Србији није много боље него пре шест или 10 година, јер их реалност демантује.

„Како смо дугорочно размишљали када смо градили нашу странку, тако размишљамо и данас када носимо одговорност за управљањем нашим градом. Наша визија је да се у град Чачак слије толико инвестиција са свих страна да ви привредници не можете да стигнете да се јавите на све тендере и да вам у будућности највећа брига буде како ћете наћи довољно квалитетних радника.”

Повереник Парезановић је нагласио да је много пута речено да је жеља свих у странци била да Чачак буде привредни центар, привлачење нових технологија, нових знања, без страха од конкуренције, као и отворање нових тржишта.

Милун Тодоровић, Миленко Јованов и Марко Парезановић, фото: ГЗС

„До пре шест година у централној Србији није изграђен ни један километар ауто – пута. Данас када отварамо деоницу по деоницу сањамо да Чачак буде раскрсница коридора, да када кренете из Чачка на било коју страну света кренете аутопутем. То је наш сан а ове речи можда сада немају толику тежину колико ће имати за пет или 10 година кад ови снови постану реалност”.

Он је рекао да се то многима чини као недовољно блиско и далеко, али је подсетио на 2008. годину када су почињали да стварају странку.

„То нам сада изгледа као да је јуче било. Зато је стрпљење много важно јер оно што се стрпљиво и плански гради може дуго да траје, а ми ћемо драги напредњаци дуго да трајемо само ако будемо наставили да се мењамо и напредујемо, јер се од старе славе не живи”.

Парезановић је рекао да је формирање странке у Чачку започело из просторија од 30 квадрата са неколико храбрих људи, али да су им се временом придружили многи способни и вредни људи кој су оставили велики траг у странци.

„Зато не смемо да се затварамо и самоограничавамо јер можемо напредовати само ако смо окружени бољима од нас. Зато су врата СНС увек отворена за све нове људе. Историјска подршка од 27 000 Чачана на претходним изборима може бити само сећање ако се њоме задовољимо, али је можемо и надмашити ако се будемо довољно борили, онако како се свакога дана бори за бољу будућност Србије наш председник и председник Србије Александар Вучић”, закључио је Парезановић.

Др Славица Драгутиновић

Др Драгутиновић: Вучић се бори за све нас, тај пут треба следити

Присутнима се обратила и др Славица Драгутиновић која је у странци од самог оснивања.

Она је присутне подсетила на почетке формирања Градског одбора у Чачку.

„Пре званичног оснивања наше странке, у наш град свратио је један млади човек. То је био Александар Вучић, његов долазак је био прекретница која ми је помогла да се свих ових 10 година борим за све оно што смо замислили те јесени 2008. године “, казала је Драгутиновић.

Она је рекла да им је тада Вучић рекао да ће бити тешко и понудио своју помоћ.

„Наравно, ми пуни себе рекли смо да не треба и да можемо ми то сами. Рекао је добро, отишао да гостује у једној емисији и замолио да купимо цвеће за водитељку, јер се ретко ко у ово време одлучује да гостујемо на некој телевизији”, рекла је др Драгутиновић и додала да јој је то дало снаге да у наредно време поднесе велики терет везан за предстојећу борбу.

„Показало ми је да тај човек има визију и да се бори за све нас, да зна како да нас упути и да ми тај пут треба да следимо”, истакла је она.

Милун Тодоровић: Нећемо дозволити преварантима да дођу на власт

Члан ГО странке и градоначелник Чачка Милун Тодоровић је изразио захвалност свима који су пре 10 година имали снаге да покрену промене и реформе у Србији.

„Хвала Томиславу Николићу и Александру Вучићу и целом тиму који је то подржао у Чачку. Када имамо велику армију гласача, не само нас чланова, преко 9 000 него 27 000 и више људи који верују да Чачак и Србија морају и могу да иду напред,” казао је први човек града Чачка.

Члан ГО СНС и градоначелник Чачка Милун Тодоровић

Осврнувши се на свој долазак у напредњачке редове пре три године, Тодоровић је рекао да су се многи изненадили и питали због чега је он из привреде и веома лагодног и удобног приватног живота ушао у све то.

„Зато што у животу није све у материјалном, није све у кулама и градовима, објектима, кућама, колима, новцу. Постоје ствари које су много веће и значајније, а то је општи интерес, опште добро, да буде боље комшији, рођаку, пријатељима, свима у Чачку, али и у Србији”, рекао је Тодоровић.

Он је мишљења да опозицони политички противници мисле да је све “у скупим аутомобилима, па чим у њих уђу, у удобне станове, нова лепа одела, која су на жалост први пут обукли одмах помисле да су много паметни, образовани, много су поштени, много су вредни, много су радни а нису, само су преваранти који желе да без рада и труда управљају функционисањем система без обзира да ли је то локална самоуправа или држава”.

Тодоровић је нагласио да им СНС са својим коалиционим партнерима то неће дозволити, јер како је рекао, свакога дана раде у интересу Србије и Чачка.

„Ми ћемо и даље градити нове путеве, вртиће, школе и оно зашто сам у ствари највише овде а то су нове фабрике, домаће, стране, нова запошљавања, поштење, за поштен живот од рада и да сви заједно будемо много срећнији . То је основни и највећи циљ свих нас и мислим да узвишенијег циља од тог да нам буде боље, свима без обзира на верску, националну или било коју другу припадност нема”, тврди градоначелник Тодоровић.

Потпреседник СНС Миленко Јованов и Милун Тодоровић, фото: ГЗС

Он је реакао да градом Чачком руководи 200 људи и да један човек не може сам колико год да је моћан, паметан, вредан.

„У питању је озбиљан и велики тим људи од начелника, директора јавних предузећа, директора установа, основних и средњих школа, установа културе, чланова градског већа, помоћника, одборника”.

Тодоровић је мишљења да тај тим ради добро, али да ће радити још више јер ће 2019. година бити година отварања великих фабрика, великих запошљавања, када ће се преко 1600 људи запослити.

„Али, не смемо да заборавимо ни на рађање, на наталитет, на велику борбу против беле куге. Ако нас не буде било све ово што радимо је узалуд. Са овог места као и пре годину дана апелујем да нас буде што више, јер је на нама и на држави да помогнемо у сваком сегменту друштвеног живота”, рекао је Милун Тодоровић.

Трифуновић: Странку створили због државе и будућности наше деце

Повереник СНС у Чачку Игор Трифуновић казао је да су напредњаци за протеклих 10 година показали зрелост и снагу, али и спремност да воде државу и град, како би се борили за интересе грађана.

„Држава постоји у корист доброг живота грађана, а не само у корист живота, рекао је Аристотел, а нама је то водиља. Ми смо странку створили због државе и свих наших грађана који су били одлучни да својим гласом бирају своју будућност и будућност своје деце”, реако је Трифуновић.

Повереник СНс у Чачку Игор Трифуновић, фото: ГЗС

Он је истакао да су у протеклих 10 година рада допринели стварању искреног пријатељства и добрих односа у граду на Морави.

„Данас смо сведоци привредног расата нашег друштва, отварају се нове фабрике, млади се запошљавају, ствара се клима заједништва и поверења. У овој сали седе људи који су били одлучни да се упусте у борбу за боље сутра и створе странку која ће у годинама које су пред њима створити државу у коју грађани верују, државу у којој су људи спремни да се боре за њу.”

Радојевић: Млади спремни да преузму одговорност

Испред омладинске организације у СНС обратио се Душан Радојевић који је рекао да су млади добили прилику да преузму већу одговорност доласком повереника Игора Трифуновића и Марка Парезановића.

„Градили смо једну велику породицу на чијој кући су врата била отворена за све оне који мисле исто као ми, који граду желе најбоље. На та врата су ушли и Остоја Мијаиловић и Милун Тодоровић и гласно и јасно рекли да млади људи нису само будућност, већ и садашњост и по први пут у историји града Чачка добили прилику да уче, раде и напредују и да се припремају за нешто што ихтек очекује”, истакао је Радојевић.

Он је поручио да се на младе може рачунати у будућности.

„Када дође време, а доћи ће, даћемо све од себе да оправдамо то поверење и тај последњ тест положићемо са великом десетком”, поручио је он и захвалио се свим, како је рекао, херојима и борцима који су се ових 10 година борили за СНС и за град Чачак.

Луковић: Циљ нам је постизање још бољих резултата

Присутнима се обратио и Раденко Луковић, први председник Градског одбора у Чачку.

Луковић се захвалио свим активистима и функционерима који су како је рекао одговорно и предано радили, а посебно је изразио захвалност грађанима који су веровали у СНС и давали јој поверење својим гласом на претходним изборима.

„Десет година у развоју једне политичке странке за неуспешне је кратак период , за неке је и 20 година кратак период , а за нас је ово био довољан период да се докажемо и искажемо у пуном светлу".

Он је истакао да то није био лак период, већ турбулентан са доста унутрашњих слабости и спољних притисака из ког су изашли снажнији и јачи.

„За непуне четири године смо странку испрофилисали и организационо и кадровски и програмски. Те 2012. године смо добили подршку наших суграђана да учествујемо у власти града Чачка, а 2016. завредели смо да добијемо скоро у пуном капацитету подршку наших суграђана", казао је Луковић.

Он је истакао да су резултати значајни, препознатљиви, а оно што је врлина СНС је да они нису задовољни постигнутим, с обзиром да грађани и даље тешко живе, али како тврди, не теже него што су живели у ранијем периоду.

„Данас наши суграђани имају сигурност у сваком погледу иако они злонамерни не желе да то схвате, данас постоји нада да се млади људи могу запослити, те наде у претходном периоду није било, већ само ризик и зебња да ће се остати без посла", истакао је он.

Према његовим речима странку очекује тежак и сложен период са циљем да постигну још веће резултате како би Чачани још боље живели.

„Зато морамо радити са много више енергије , рада, инвентивности и креативности , знања и иновативности. Морамо бити јединственији, сложнији уз међусобно веће поверење", закључио је Луковић.

Након званичних обраћања подељене су захвалнице највреднијим члановима и активистима који су постигли најбоље резултате у својим месним одборима.

Глас западне Србије

 

Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


  


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
060 5000 150, 032 347 001

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 91.440.221 посета
Тренутно на сајту: 119 посетилац(a)