Заштитне маске на спомен бистама 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Заштитне маске на спомен бистама
Trenutno na sajtu: 538       |       Podeli:
07.02.2018 | 0 коментар(а)



Ваљево - Ове зиме Ваљевци нерадо отварају прозоре на становима и кућама да би их проветрили. Због дима и чађи из стотине индивидуалних котларница

у којима се користе дрва, угаљ, нафта па чак и аутомобилске гуме, ваздух је постао толико загађен да се данима тешко дише.

Да упозоре на овако забрњавајуће стање, одговорне у Градској управи, али и надлежном министарству, на оригиналан начин покушавају млади.
Ваљевац Андрија Петровић са групом својих вршњака је на симболичан начин преко лица мермерних спомен биста народних хероја поставио заштитне маске које такође носе и младе.

„Реагујемо због тога што се ових дана тешко у Ваљеву дише, то је потврдио приликом боравкау Ваљеву Горан Триван министар за заштиту животне средине, питавши се како Ваљевци све ово успевају да издрже. Ми немамо намеру да политизујемо овај проблем већ да позовемо све да се ово што пре реши и да се око њега позову све странке, владајући и опозиција.Нема сумње да је изградњом Топлане много урађено на заштити животне средине, јер је на тополовод прикључен велики број стамбених објеката, али је то недовољно јер су многе приватне котларнице а има их на стотине остале ван прикључка.ЈКП „Топлана” а и скупштина града зато у што краћем року требало би да омогуће да се што већи број Ваљеваца прикључи на грејање на градску топлану и размотри могућност да власницима индивидуалних стамбених објеката, који нису прикључени на котларницу, прикључак плате у ратама јер износ није мали, ради се о 2.000 евра", каже Петровић.

Од младих који су покренули ову иницијативу за заштиту животне средине се очекује да е их подржати град Ваљево и надлежно министарство које је обећало решавање овог проблема.

Ј. Стојић/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.107.302 посета
Тренутно на сајту: 538 посетилац(a)