Аеродром „Морава” спреман за прве путнике 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Аеродром „Морава” спреман за прве путнике
Trenutno na sajtu: 723       |       Podeli:
28.11.2019 | 0 коментар(а)



Краљево – На аеродрому „Морава” у Лађевцима све је спремно за долазак путника који ће почетком децембра,
Овако изгледа трећа ваздушна лука у Србији, фото: РИНА

авионима „Ер Србије”, три пута летети за Беч.

„Пристанишна зграда аеродрома комплетно је опремљена. Са десне стране су четири шалтера за чекирање путника, затим следе пасошка и царинска контрола. За почетак ће бити запослено 37 радника, који су претходно прошли обуку у Нишу, где су већ стекли неопходно радно искуство”, рекао је Драган Бугариновић, директор аеродрома “Морава” у изјави за агенцију РИНА.

Драган Бугариновић, директор аеродрома "Морава"

У Лађевцима, међутим, од самог почетка мислило се на све, тако да је првим путницима већ обезбеђено пружање неопходних услуга.

„Обезбеђен је простор за рент-а-кар агенцију, за оне путнике који немају превоз, а отворен је и фри шоп. Тако да неће бити никакве разлике да ли се лети из Београда, Ниша или из Лађеваца. Ова ваздушна лука има изузетан потенцијал, због саме своје локације и близине кључним саобраћајницама”, каже Бугариновић.

Савремена пристанишна зграда у Лађевцима

Након што компанија “Ер Србија” буде објавила ред летења, путници ће моћи да купе карте преко званичног сајта или преко агенција које врше продају. Беч је прва дестинација, а на пролеће уводи се још једна линија, за Солун.

„У зависности од потреба путника, постоје могућности да се уведу и додатне линије. Највеће интересовање влада за градове западне Европе и Истанбул”, рекао је први човек аеродрома “Морава”.

Први путници полетеће у децембру

Према његовим речима у плану је и изградња још једне, веће писте.

„Биће пројектована нова која ће омогућити саобраћај већих авиона, који могу да приме више путника, али и оних који се користе за карго саобраћај, што ће пре свега, омогућити још бржи привредни развој овог дела Србије и очекујем да ће нови инвеститори то препознати”, нагласио је Бугариновић.

РИНА

Трећа ваздушна лука у Србији




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kraljevo aerodrom letovi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.062.330 посета
Тренутно на сајту: 723 посетилац(a)