Србија у октобру добија и пету вакцину против коронавируса 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Србија у октобру добија и пету вакцину против коронавируса
Trenutno na sajtu: 426       |       Podeli:
28.09.2021 | 0 коментар(а)



Србија у октобру добија и пету вакцину против коронавируса - "Модернину",

која је РНК, као и "Фајзерова". Вирусолог др Миланко Шеклер објаснио је да је "Модернина" вакцина сличног принципа као и "Фајзерова", с тим што дуже држи антитела. Кључ је, каже, можда у томе што је концентрација информационе РНК већа код "Модерне"

„Ништа посебно се не разликују "Фајзерова" и "Модернина", обе су РНК, једино што се испоставило да антитела после "Модернине" трају два-три месеца дуже. Зато што има већу количину информационе РНК, произведе много више С протеина и тиме направи и више антитела. И пошто њоме постиже виши ниво антитела, она и дуже трају”, каже др Шеклер.

Он додаје да су бесмислене приче да РНК вакцине, па и "Модернина", изазивају стерилитет јер "апсолутно нигде то није забележено". Наводи да је "Модернина" вакцина апсолутно безбедна, али и да има доста вакциналних реакција.

Реакције су мало драстичније од "фајзера", зна да буде већи оток, болнија рука, температура, и то можда управо због те веће концентрације. Али на стотине милиона доза је употребљено и показано је да је апсолутно безбедна. Користе је у Швајцарској и другим озбиљним земљама, а о Америци већ и да не причам. И кад стигне, наши грађани је могу узети и као трећу дозу - прича вирусолог.

Он објашњава које су предности РНК вакцине.

„Главна предност РНК вакцина је што одмах почиње синтеза протеина, још у моменту давања вакцине. Чим уђе у ћелије, одмах почиње да се ствара С протеин, нема оних фаза обраде антигена као код других вакцина, и организам одмах добија информацију како да стимулише антиген и одмах ствара антитела”, каже вирусолог Шеклер.

 

 

ГЗС/ПИНК 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vakcina treca korona virus sekler

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.291.688 посета
Тренутно на сајту: 427 посетилац(a)