Конкурс за субвенције за соларне панеле биће расписан у јануару 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Конкурс за субвенције за соларне панеле биће расписан у јануару
Trenutno na sajtu: 347       |       Podeli:
25.11.2021 | 1 коментар(а)



Чачак - На данашњој седници Градског већа, на предлог грађана Трнаве, пет улица је добило нове називе,



а на предлог градоначелника Милуна Тодоровића и две саобраћајнице. Поред опште болнице у Чачку улица је названа по др Слободану Благојевићу, а обилазни пут у Коњевићима, код царинског терминала, по Радоњи Голубовићу - Голуба.

„Једна од тачака била је и доношење решења о изради генералног урбанистичког плана града Чачка до 2035. године као и доношење детаљеног планског акта за проширење месног гробља у Луговима. Веома важна одлука је и доношење правилника о суфинансирању енергетских објеката у приватном власништву. Од 20 милиона динара, пет милиона обезбеђује град Чачак, исто толико Министарство рударства и енергетике а 10 милиона грађани. По домаћинству највише се може одобрити 840.000 динара, до шест киловата снаге. Јавни позив за извођаче биће расписан у децембру, за изградњу соларних панела а од јануара и за суграђане који су заинтересовани”, рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Према његовима речима опредељено је и 20 милиона динара за суфинансирање медијских садржаја за 37 пројеката.

„Верским заједницама опредељено је 3,6 милиона динара и то 600.000 за кров на цркви у Горичанима, милион динара за амфитеатар за цркву у Љубићу и два милиона за уређење фасаде и крова цркве у Остри”, навео је Тодоровић.

Из сталне буџетске резерве три суграђанина, која су оштећена, и то два у пожару, добили су по 750.000 и 400.000 динара, а лицу из Мрчајеваца, коме је водена стихија однела део домаћинства, добило је 400.000 динара.

За све заинтересоване који желе да узму у закуп, на пет година, локал у Кужељевој од 38м2, јавно надметање ће се одржати 10. децембра. Почетна цена је 2.000 динара по м2.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Milan

    Da se objave imena tih "sugrađana" - sve transparentno da bude ! To je novac iz budžeta svih građana !



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.479.637 посета
    Тренутно на сајту: 348 посетилац(a)