Вучић на званичном отварању компаније Леони, у погонима већ запослено преко 3.000 радника 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Вучић на званичном отварању компаније Леони, у погонима већ запослено преко 3.000 радника
Trenutno na sajtu: 594       |       Podeli:
12.09.2021 | 0 коментар(а)



Краљево - После својих фабрика у Прокупљу, Милошишту и Нишу, Краљево је четврти град у Србији у којем компанија „Леони” је отворила
Председник Србије Александар Вучић на званичном отварању компаније Леони, фото: РИНА

своје погоне, и у којој ће бити запослено преко 5.000 радника. С овим импозантним фабричким здањем и град на Ибру улази у породицу светског гиганта у производњи каблова за аутомобилску индустрију, који у 31 земљи света у свом стопроцентном власништву има 93 фирме са више од 85.000 запослених. Званичном отварању  фабрике данас је у Краљеву присуствовао и председник Србије, Александар Вучић, пише агенција РИНА.

"Тиме што су страни инвеститори бирали Србију, за нас је најбољи доказ да радимо и идемо у добром правцу. Овде се производе само делови за Мерцедес возила, па можемо рећи да нема Мерцедеса без Краљева. Леони је највећи приватни предузетник, сада са преко 30.000 запослених у четири српска града. Овде у Краљеву већ је запослено око 4.000 људи, договор је био да се укупно запосли око 5.000, али тај број сада ће бити још већи. Разговарао сам за запосленима, пуни су енергије и срећни. Долазе не само из Краљева, већ и из свих околних места. Оно што бих инсистирао код наших пријатеља, јесте да им се још мало повећа плата", рекао је Вучић у Краљеву.

 Председник Србије Александар Вучић на званичном отварању компаније Леони, фото: РИНА

Он је такође додао да ће компанија Леони помоћи радницима из Ниша који су добили отказ у једној јужнокорејској компанији. 

"Питао сам наше пријатеље из Леонија да помогну  тим радницима. Део тих људи, најмање 400 ће да буде запослено. Долазећи у Краљево видео сам колико је много тога уништено, али и поносан сам на то што смо много тога успели да поправимо, да смањимо незапосленост", додао је Вучић.

 Председник Србије Александар Вучић на званичном отварању компаније Леони, фото: РИНА

Приликом изградње фабричког круга у потпуности је испоштована динамика промена урбанистичких планова као и друге обавезе које је град преузео на себе у реализацији ове капиталне инвестиције на 60.000 метара квадратних, немерљиво значајне и за Краљево и за регион, али и Србију.

 

"Oвом инвестицијом Краљево решава проблем незапослености и добија шансу да као град привредно напредује, након неколико деценија економског заостајања и пропадања", нагласио је градоначелник Краљева, Предраг Терзић.

Председник Србије Александар Вучић на званичном отварању компаније Леони, фото: РИНА

Први конкурс ра раднике у фабрици Леони у Краљеву расписан је половином јула 2018. године, с тим што је најпре попуњена управљачка структура и стручни кадар. У међувремену број запослених достигао је бројку од преко три хиљаде. Целокупна инвестиција је вредна преко 60 милиона евра. Иначе, Леони је стигао у Краљево препоруку и уз огромно ангажовање председника Републике, Александра Вучића.

ГЗС/ РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Vucic leoni kraljevo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.349.355 посета
Тренутно на сајту: 592 посетилац(a)