Прослава ГЗС: Сарадницима уручена признања  

Прослава ГЗС: Сарадницима уручена признања
29.08.2018 13:52 | 0 коментар(а)Чачак – Глас западне Србије прославио је деценију постојања на медијској сцени. Од мале локалне продукције
Глас западне Србије обележио је прву деценију пословања у „Драгачевским вајатима”, фото: ГЗС

 

за десет година постали смо медиј којем се верује на локалном, али и на националном нивоу. Захваљујући доброј сарадњи са телевизијама Прва, Пинк, РТ Војводина и агенцијом Танјуг, чују се и постају јавни проблеми обичних људи из западне Србије.

Ово је била идеална прилика да се признања уруче онима који су допринели да Глас западне Србије буде на месту на ком је данас. Једна од најзаслужнији за то је и директорка Информативног програма Маја Ћорац, која је изјавила да јој је драго да је поменут Брана Петровић јер Гвозден својим, како је рекла, маестралним прилозима које шаље на Прву телевизију, је први човек после великог песника и новинара који преноси дух овог краја.

Директорка Информативног програма Маја Ћорац, фото: фото: ГЗС

„Мени је ово други пут у животу да сам у западној Србији. Док смо путовали до ових Драгачевских вајата отприлике сам схватила како се Гвозден инспирише и на који начин долази до тих својих врхунских прича, са којима се сам кандидовао за емисију коју он толико воли и коју су заволели сви наши гледаоци од прве па до последње епизоде, која је била 14 прошле недеље у првих 20 емисија од свих телевизија у Србији”, рекла је Ћорац.

Она се захвалила у име Прве телевизије, Гвоздену, који је успео својим прилозима да освоји Србију од сељака и обичних људи па све до председника државе.

„Председник државе је врло брзо запамтио твоје име и врло често ти се обраћа лично када се сретнете на неким отворањима или пригодним ситуацијама где се и ти стицајем околности нађеш”, каже Ћорац додајући да јој се посебно допада то што се ретко бави политичким причама.

„Ти нама доносиш нешто друго и оно што се људима свиђа, и ми никада не бисмо сазнали за тог господина који гаји 250 оваца, или том другом коме си ти помогао да сагради кућу. Показао си да имаш велико срце, а осим тога имаш и менаџерске способности, јер си од Гласа западне Србије успео да направиш не само продукцијску кућу већ прави медији, који је једини прави медији ван Београда овде у срцу Србије. На томе ти честитам. Пресрећна сам што си мој колега и брат. Указала сам ти поверење које си ти испоштовао и доказао си да нисам погрешила када сам гарантовала да ћеш од прве емисије урадити то што и јеси. Да не причам о свим оним фантастичним прилозима које гледа и цела наша редакција. Од тренутка када стигну ми га погледамо у монтажи уколико се деси да неко није био ту, обавезно се чује `Дођи да видиш шта је Гвозден данас послао, рекао`. Сам знаш да најчешће завршаваш у нашим хедовима, зато што си изванредан”, казала је Ћорац захваљујући се и свима из Гласа западне Србије.

Награда је уручена и уреднику Информативног програма Прве телевизије Сенки Тешић, фото: ГЗС

Годинама уназад успешна и плодоносна сарадња оставрена је са телевизијом Пинк, а испред ње признање је примио уредник информативног програма Александар Васић.

„Сви знамо да је Глас западне Србије бренд, зато што покрива простор од Љига до Пријепоља и то ради упорно са пуно стрпљења и са пуно рада и вредноће. Кад сам се пре пет година договарао са Гвозденом како ћемо Глас западне Србије да пласирамо на Пинку, било је неких потешкоћа, рекао сам “Гвоздене, како ћемо?”, а он каже “Па да кренемо да радимо, а онда ћемо се договорити, људи смо”. На крају смо се наравно договорили, људи смо били и људи смо и остали. Већ пет година радимо, за разлику од свих хероја и хероина, за мене највеће хероине су Вукица Лазовић и Жана Јанковић, које су газиле и у баре и у стрњике и захављујући њима може се видети како изгледа живот у Србији.

Уредник Информативног програма Пинка, Александар Васић, фото: ГЗС

Глас западне Србије покрива један део приче у медијима који се не односи на оно што је Народна скупштина, Влада, председништво, форуми, институције, скупштине општина. Покрива оно што се зове свакодневни живот у Србији и не само у Србији и градовима где већина људи живи, него и на неким другим местима. Захваљујући људима као што су ови у Гласу западне Србије, заправо наша деца могу да виде да млеко не долази из тетрапака, да се хлеб добија на неки другачији начин, да волови извлаче трупце са планине на ланце… Гвоздене, нека ти је са срећом ових десет година и за десет година видимо се поново”, рекао је Васић.

Велики пут од Новог Сада до Београда, прешли су и уредници и новинари РТ Војводина, који нису крили одушевљење драгачевским селом. Мирела Митрић у току путовања написала је чак и пар стихова.

“Од Љига до Пријепоља, продукција су најбоља и ништа им промакло није јер они су Глас западне Србије и сви сте сјајни, али морам посебно да издвојим једну вашу новинарку која са екрана блиста, наша хероина за РТВ извештава Радуловић Катарина. Срећна Вам прва декада, преносимо Вам честитке из Новог Сада.

Катарина Радуловић новинар Гласа западне Србије, дописник РТВ из Чачка са уредницама РТВ Снежаном Пјетловић и Мирелом Митрић и Гвозден Николић, фото: ГЗС 

 

Дакле, живели, драго нам је да смо данас са вама овде, колегинице Жељка Петровић и Снежана Пјетловић наше девојке информативног програма и што би смо ми рекли, мозак система, а ту је колегиница Тијана Савичић и уважен колега Пеђа Ковачевић и сви ми у име нашег колектива Радио телевизије Војводине искрено и од срца Вам честитамо овај значајан јубилеј, сјајно је сарађивати са вама и морам да кажем да је Катарина послала 26 сјајних прича пре одласка на годишњи и тако одушевила све нас у редакцији за пољопривреду и сасвим смо сигурни да ћемо сви заједно у овом дивном друштву уживати током данашњег дана. Хвала вам на дивном гостопримству. Честитамо још једном”, изјавила је Мирела Митрић.

Признање је уручено и Бранки Ђукић, директорки новинске агенције Танјуг.

“Гвозден Николић чим сам га упознала на мене је оставио јак утисак. Не допада ми се оно што је рекла Дубравка Угрешић, не допада ми се што је рекла једна хрватица за Србе и мислим да је Гвозден један од оних Срба који се не уклапа у тај опис, ја Гвоздена никада нисам чула да се жали, Гвозден ради и ствара и мени се то јако допада и због тога га од првог тренутка подржавам.

Директорка Танјуга Бранка Ђукић, фото: ГЗС

Сигурна сам да ме Гвозден добро разуме јер ме добро и познаје и ако нисам била можда довољно прецизна када сам рекла да је једна хтватица говорила лоше о Србима мислила сам на то да би волела да сами према себи будимо строжији ,сами преиспитујемо како радимо.Гвозден није из те приче и због тога га поштујем”, изјавила је Бранка Ђукић.

Велики пријатељ Гласа западне Србије јесте и председница Надзорног одбора Вечерњих Новости, Тања Видојевић, која је подсетила како је заправо све почело.

“Нећете веровати, ја сам жена због које је Гвозден постао репортер. Пре тачно 10 година била сам директор и главни уредник Фокс телевизије, тамо није могао баш свако да уђе, моја секретарица је препознала пуно људскости у овом човеку и познавајући ме дозволила му је да уђе у моју канцеларију. Он је тада рекао, ја сам седа глава, имам четворо деце, немам посао, јел можете да ми пружите прилику. Питала сам га шта зна да ради, учинио ми се интересантним јер је био храбар, искрен и видело се да воли да ради на себи што је касније и доказао”, казала је Видојевић.

Жена због које је Гвоздне постао репортер, Тања Видојевић, фото: ГЗС

Управо због тога одлучила је да му пружи шансу.

“Рекла сам му уради један прилог, на шта ми је он одговорио да није новинар, али сам му ја рекла нема везе, уради. Многе су се колеге у редакцији смејале, ја сам га храбрила и драго ми је што је тај човек успео. Многе сам људе запослила, многи се тога не сећају, већина је то заборавила, али овај човек то никад није заборавио. Кад је мени било тешко у животу он је увек био мој пријатељ”, закључила је Видојевић након уручења признања.

Саветник министра културе и информисања Милан Петковић је у име државног секретара Александра Гајевића и помоћника министра Славице Трифуновић честитао крсну славу и јубилеј Гласу западне Србије.

Саветник министра културе и информисања Милан Петковић, фото: ГЗС

„За десет година постали сте један од стубова јавног информисања у нашој земљи. Назив емиисије `Нећете веровати` најбоље осликава оно шта је Гвозден са својим тимом и својом породицом урадио протеклих десет година. Створио један од најчитанијих портала у земљи, продукцију којој верују сви национални емитери. Ово је јединствена прилика видети све националне емитере на једном месту како верују једном човеку. Оно што је за сваку похвалу и подвиг, незабележен данас на медијској сцени Србије, је чињеница да је неко за неколико месеци успео да се избори за такву гледаност. Оно што нико није поменуо, а сматрам да је јако важно за српску медијску сцену је да је Гвозден у протеклом периоду створио Удружење медија и медијских радника, које сам сигуран, имајући у виду Гвозденову енергију и углед, има велику перспективу”, рекао је Петковић.

Министарство културе и информисања покушава да суфинансирањем медијских пројеката подржи медије поготову на локалном и регионалном нивоу јер су они у најтежем положају.

„Ове године је подржан пројекат Гласа западне Србије о дуалном образовању. Очигледно је да ти медијски пројекти и суфинансирање од државе не могу да буду једини модел опстанка. Оно што ради Гвозден, окретање тржишту и сарадњи са националним емитерима је прави рецепт. Мене су већ из других делова земље људи контактирали и тражили да их упознам са Гвозденом, јер желе да његов модел рашире по читавој Србији”, рекао је Петковић који се захвалио Гвоздену на раду у јавном интересу грађана Србије.

ГЗС

 

 

 

 

Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


  


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
060 5000 150, 032 347 001

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 91.102.395 посета
Тренутно на сајту: 123 посетилац(a)