Јавни позив за запошљавање теже запошљивих категорија становништва 


Danas smena sunca i obIaka i bez kiše, od petka sledi toplije vreme              Otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu 27.aprila              Popadić: Pravnica Dragana Golubović novi vd direktora JKP Lim              Pokrenuta inicijativa za oslobađanje od naplate takse za ulazak u NP Tara svih vozila sa užičkim tablicama              Vučić: Ispunili smo teške obaveze iz Briselskog sporazuma, 11 godina ZSO nije ni na vidiku             

 
Јавни позив за запошљавање теже запошљивих категорија становништва
Trenutno na sajtu: 312       |       Podeli:
23.12.2017 | 0 коментар(а)



Општине Ариље, Нова Варош, Чајетина, Бајина Башта, Пожега и Лучани, РРА Златибор Ужице,

Удружењем „Феномена“ Краљево и Грађанском ромском иницијативом ГРИН Ариље, спроводи пројекат „Одржива пољопривреда, одржива инклузија, одрживо село - ОПИС“ који финансира ГИЗ у оквиру програма „Иницијатива за инклузију".

У оквиру пројекта је планирана реализација активности које имају за циљ обезбеђење одрживих решења за запошљавање теже запошљивих категорија становништва у области одрживе пољопривреде за 60 корисника. За потребе одабира корисника пројекта расписује се овај јавни позив.

Под теже запошљивим категоријама становништва подразумевају се: Повратници, тражиоци азила; Роми; Радно способни корисници новчане социјалне помоћи; Лица без квалификација/са ниским квалификацијама (највише ИИ степен стручне спреме); Вишкови запослених; Млади до 30 година који су имали/имају статус детета без родитељског старања; Жртве трговине људима; Жртве породичног насиља.

Подршка се додељује као бесповратна и одобрава се за две групе корисника. Прва група корисника су 40 лица, за које се додељује подршка у виду доделе опреме за одрживу пољопривреду у износу до 2.000 евра по кориснику, финансијске субвенције из укупно расположивог фонда од 20.000 евра и менторске подршке за одрживу пољопривреду. Друга група корисника су 20 лица, за које се додељује подршка у виду обезбеђења радне праксе на пољопривредним газдинствима уз надокнаду трошкова превоза и исхране за три месеца по кориснику

Одабир и рангирање корисника по јавном позиву се врши у две фазе. У првој фази се врши одабир 60 корисника, на основу критеријума из поглавља четвртог јавног позива, при чему се гарантује минимум од осам корисника по свакој општини. Након првог круга одабира биће организован теоријско практични програм обуке за одрживу пољопривреду у трајању од девет дана (три модула по три дана) уз обезбеђење превоза, смештаја и исхране од стране Пројекта. У другој фази се врши одабир по групама корисника, а на основу критеријума из поглављу петог јавног позива, при чему се код одабира прве групе корисника гарантује минимум од пет корисника по општини, а код одабира друге групе корисника гарантује се минимум од два корисника по општини.

Јавни позив је отворен до 22. јануара 2018. године до 15:00 сати.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.710.225 посета
Тренутно на сајту: 313 посетилац(a)