Тодоровић: Ускоро ће бити очишћено језеро у Парменцу, плодна моравска земља неће бити претворена у депоније 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Тодоровић: Ускоро ће бити очишћено језеро у Парменцу, плодна моравска земља неће бити претворена у депоније
Trenutno na sajtu: 585       |       Podeli:
16.06.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Након испитаивања Института „Јарослав Черни” очекује се уговор између Путева Србије

и Србија вода о чишћењу језера у Парменцу, рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

„Оно што је најважније јесте да ће језеро бити очишћено, те да ће после 2009. године, када је град Чачак платио прву студију и када је било 60 000 метара кубних наноса, муља, сада је то 90 000, уз све сагласности и елаборат Института „Јарослав Черни” језеро у Парменцу веома брзо ће бити очишћено и уграђено у део ауто-пута Прељина - Пожега”, појаснио је Тодоровић.

Када је у питању Каменица, градоначелник је истакао да још увек нема закључка Владе, односно Србија вода, само су титулари водотокова првог реда, нема још увек елаборат, али убрзо се очекује да тај део буде завршен. Велики посао је урађен на Чемерници, у последње четири године, рађени су обала утврде у Балузи љубићској, као и у Прељини. Смањен је ризик од поплава и језеро у Овчар Бањи је чишћено 2017.године, корито Западне Мораве, 57 милиона динара ЕПС је платио, заједно са Србија водама одбрамбени зид код хале КК „Борац”, и 35 милиона динара за обалу утврду у Виљуши, Вапи и Заблаћу. Око 900 хектара земље је потенцијално сачувано од бујичних вода. Држава је много новца уложила у водозахвате, односно у одбрамбене насипе.

„Оно што је добра вест је да ћемо у четвртак директор Коридора Србије господин Александар Антић и ја отићи на терен у Мршинце, Заблаће и Кукиће. Наиме, успели смо да спасемо 65 хектара најплодније земље што је било по првобитном пројекту намењено за депоније да се тај простор сачува за плодне оранице. Депоније ће бити између будућег ауто - пута Моравског коридора и новог корита реке Западне Мораве. Ово је веома значајно, пре свега за пољопривреднике, то је најплоднија земља, људи су деценијама обрађивали и улагали велика средства, успели смо захваљујући Коридорима Србије, Влади РС, али и извођачу који су разумели потребе наших грађана”, закључио је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sljunak plodne oranice jezero koridori deponije auto put milun todorovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.104.794 посета
Тренутно на сајту: 586 посетилац(a)