Иван из Тополе има несвакидашњи хоби, због којег му се и диве и чуде 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Иван из Тополе има несвакидашњи хоби, због којег му се и диве и чуде
Trenutno na sajtu: 448       |       Podeli:
15.05.2020 | 0 коментар(а)



Топола – Иван Николић (41) из села Загорица код Тополе, од малих ногу воли псе. Како каже у свом дворишту увек је имао по неколико паса али

никада није могао ни да замисли да ће његово породично имање постати азил за ове животиње које власници више не могу да одгајају.

„Сасвим случајно, пре скоро две године, узео сам од друга из Крагујевца женку рота, један пријатељ је имао два хаскија, једног је дао мени јер му је било много да оба задржи. Тако је све почело, преко пријатеља увек сам чуо за људе који не могу да се више брину о свом псу а не желе да га баце и ја се понудим, узмем га и доведем код себе. Сада на свом имању имам 22 пса, о којима свакодневно бринем. То су велики, расни пси хаски, теријери, ротвајлери, краткодлаки Немци, пит“ – прича за ТопПрес Иван Николић.

Иван од малих ногу воли псе, фото: приватна архива, ТопПрес

Према његовим речима, брига о великом броју паса изискује пуно времена али љубав према овим животињама нема цену.

„Имао сам неколико кућица од мојих ранијих љубимаца, направио сам им и нове, секао сам буриће, сналазио се како сам могао само да им обезбедим пристојне услове за живот. У кланици узимам изнутрице и осталу храну коју им спремам, посећује их и ветеринар, обавеза имам око њих као да имам десет свиња, ал волим псе и није ми тешко. Везани су и за сада није било никаквих проблема, редовно их пустим да шетају, мада пола села мисли да нисам нормалан јер када неко прође поред имања тад је лавеж од којег застаје дах“ – каже Иван.

Међутим, има људи који се Ивановом хобију и диве.

Сваки пас је везан и има свој простор, фото. приватна архива, ТопПрес

„Већина прокоментарише, ‘шта ће му толики пси’, али људи који се одлуче да удоме пса код мене похвале мој труд и ангажовање. Углавном су ми захвални, сматрају да је добро да постоји место где ће њихов пас добити смештај и храну. То је и мени било најважније да тако велики пси, углавном расни не лутају по улици или селу, јер могу некога да повреде боље да се сместе на једно место и да о њима неко брине“ – мишљења је Николић.

Иако су Иванове могућности скромне као и услови у којима гаји псе, он не планира да се одрекне свог хобија и љубави према псима. Ускоро би у његов азил требао да стигне и стафорд.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ivan psi hobi topola

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.144.368 посета
Тренутно на сајту: 448 посетилац(a)