Рекордна посећеност у Дино парку, на Торнику промет повећан 2,5 пута у односу на прошлу годину 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Рекордна посећеност у Дино парку, на Торнику промет повећан 2,5 пута у односу на прошлу годину
Trenutno na sajtu: 607       |       Podeli:
29.09.2020 | 0 коментар(а)



Златиборски локалитети, намењени забави и уживању најмлађих, али и осталих генерација, и овог лета остварили су одличну посету,



а у неким случајевима, попут Дино парка и Торника, поставили и нове рекорде. Посетиоци су уживали и у новоотвореном каубојском граду на Водицама Ел Пасо Цитy, Авантура парку, купалиштима и базенима. Атмосферу са ових локација приказује епизода „Златибор - забава за све“, коју је припремила Туристичка организација Златибор у оквиру кампање „Твој Златибор“.

У Дино парку 70.000 посетилаца током лета

Према речима ПР менаџера Дино парка Славице Марић, парк у срцу Златибора је овог лета оборио све досадашње рекорде кад је реч о посећености.

- Са правом можемо рећи да смо једна од најпосећенија локација на Златибору, али и у земљи, са 70 000 посетилаца у јуну, јулу и августу. Са близу 40.000 посета, август је месец који је оборио све рекорде посећености. Парк је познат по богатом програму садржаја, па је уз све мере предострожности које смо спровели, био идеална локација за децу и породице - оцењује Марић.

Осим шетње поред диносауруса, пажњу посетилаца је привукло мноштво нових садржаја. Према речима наше саговорнице, најмлађи су уживали у електричним аутомобилима, а старија деца у квадовима, аир софт полигону и јахању коња. Зоолошки врт и ергела коња обогаћени су новим становницима, а прелепи бели липицанери су привлачили огромну пажњу посетилаца.

Ту су и авантура парк, зип лајн за децу и одрасле, банџи трамболина, али и незаобилазни тјубинг са тзв. летећим гумама. Старији посетиоци су уживали у шаху, голфу, стоном тенису на спортском терену. Морамо истаћи лепоту парка, уредност, хигијену и беспрекорно одржавање, по чему смо већ постали препознатљиви код наших посетилаца, о чему сведоче и коментари на друштвеним мрежама - каже Марић.

Изузетни резултати остварени на Торнику

Рекордна посећеност је забележена и у ски центру Торник, открива нам директор „Скијалишта Србије“ Дејан Ћика. Он подсећа да су садржаји у овом планинском центру почели са радом 15. јуна и до самог краја сезоне забележени су изузетни резултати.

- Број продатих карата, као и промет који смо остварили овог лета повећан је 2.5 пута у односу на прошлогодишњу сезону. Богата понуда коју пружамо на Торнику привукла је велики број туриста који су имали прилике да уживају у забавним, адреналинским садржајима, али и да се опусте у разним другим активностима. Панорамска возња жичаром, боб на шинама, авантура парк, зип лајн, мини голф терен, е.бике, моунтаин бике су само неки од веома атрактивних садржаја које нудимо посетиоцима, па смо зато овог лета забележили рекордну посећеност - открива Ћика.

На Торнику су у току убрзане припреме за зиму које, иначе, трају паралелно са летњом сезоном. У овом ски центру са великим нестрпљењем очекују снег и почетак зимске сезоне.

- Почетком ове године смо пустили нову плаву стазу у рад, која је баш била неопходна и изазвала је велико интересовање скијаша. Очекујемо да ће и ове године бити добра зима и да ће посећеност бити још већа него прошле године - каже Ћика.

Ел Пасо Сити - нова атракција на Златибору

Каубојски град на Водицама Ел Пасо Цитy почео је да ради у мају ове године и за кратко време постао атракција златиборског краја. Упркос неповољној епидемиолошкој ситуацији, посета је од почетка била добра, а у августу није могло да се нађе слободно паркинг место. Власник комплекса Милија Чумић задовољан је посетом, али верује да парк може још боље да ради.

- Не знам да ли нам је корона помогла или одмогла, кренули смо добро, па је у јулу посета била слабија, да би у августу број посетилаца стварно био импозантан. Не бих да будем нескроман, али мислим да може и боље јер је позиција града одлична, на путу за Црну Гору, па би посета сигурно била још боља да су границе биле отворене - оцењује Чумић.

Отварању граница наш саговорник се радује и због попуњавања смештајних капацитета. Како каже, странцима ће бити занимљивији смештај у шаторима и другим објектима у оквиру комплекса, јер су на хотеле већ навикли. А домаћим посетиоцима најпривлачније је индијанско село.

- Други део парка, златиборски засеок је егзотичнији странцима, нама није толико занимљиво јер смо сви потекли са села и пре 50 година смо живели у таквим кућама. Али, видим да се људима генерално јако свидео комплекс. Долазило је баш много деце, а драго ми је да посетиоци припадају свим генерацијама - од 3 до 83 године - закључује Чумић.

Друга епизода у оквиру кампање „Твој Златибор", под називом "Златибор забава за све" налази се на званичном јутуб налогу Туристичке организације Златибор и може се погледати:

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zlatibor cajetina posecenost

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.404.452 посета
Тренутно на сајту: 607 посетилац(a)