Најбољи наставник на простору бивше Југославије је Чачанин 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Најбољи наставник на простору бивше Југославије је Чачанин
Trenutno na sajtu: 557       |       Podeli:
21.03.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Професор Прехрамбено - угоститељске школе у Чачку Владимир Мајсторовић, добитник
Професор Владимир Мајсторовић са ђацима, фото: РИНА

је награде "Најбољи наставник на простору бивше Југославије", коју додељује Асоцијација најбољих наставника бивше Југославије.

Ово је само још једно у низу признања које је професор Мајсторовић у свом дугогодишњем радном искуству заслужено освојио. Као неке од најважнијих награда, издвајају се награда за Најбољег едукатора Србије, признање "Чаробњак просвете", Ментор године од стране Удружења за Уједињене нације Србије, као и пехар који је освојио у Параћину у оквиру пројекта "Знање без граница".

Професор Мајсторовић истиче како иза свега тога стоји пре свега огромно радно искуство, као и да су награде резултат иновације у настави коју ју стекао на бројним стручним усасвршавањима у земљи и иностранству.

"Представљао сам Србију на бројним међународним форумима у Јапану, у Бриселу. Такође, представљао сам и српску природну и културну баштину на неким међународним Унеско форумима, као домаћини у нашој земљи на локалитетима који су на листи светске културне баштине под заштитом Унеска, као што је Феликс Ромулијана, или у Немачкој, где смо у присуству бројних европских и светских земаља представљали наш пројекат под називом "Трансроманика у рукама младих", рекао је за агенцију РИНА професор Мајсторовић.

Фото: РИНА

Оно што га свакако издваја јесте изузетан начин рада којим се труди да часове учини занимљивијим, али не мање корисним. Како професор истиче, у току наставе користи различите иновативне методе уз коришћење техничких средстава, едукативних комплета и свега оног што ће помоћи деци да лакше савладају градиво.

"Током наставе организујем разичите видове радионица где деца могу да попуне одговарајуће упитнике, или организујем квизове знања како бих деци дао на значају афирмацију образовања и оног образовног процеса који ми имамо у току наставе. Наравно да организујем и наставу у природи, па некад када је то предвиђено наставним планом и програмом одлазимо у учионицу на отвореном, где одржавамо и тај вид амбијенталне наставе који је јако интересантан деци ". нагласио је професор.
Приликом припреме за своје предавање, истиче да користи различиту литературу, фотографије, интернет. Сматра да је изузетно важно да сваки наставник прати потребе ученика, како би они рекли "да буде у тренду", стога настоји да и савремене друштвене мреже искористи у едукативне сврхе.

Важно му је, како каже, да ученицима његово предавање буде интересантно, да на часовима уживају, али и да са њих понесу знање које ће моћи касније да искористе.
"Увек се трудим да на часу оставим добар утисак, да предавања деци буду занимљива, али уз дозу поштовања и наравно осмеха. Волим да деци пренесем и оптимизам и срећу и љубав према предмету, али исто тако и ја тежим да увек будем и расположен и насмејан, како бих на најбољи могући начин пренео деци знање ", истиче награђивани едукатор.

Фото: РИНА

Оно што професор Мајсторовић за крај наводи као веома битно у образовном процесу јесте сарадња и поверење родитеља и свих оних који су задужени за образовање младих.

"Наравно да је кључна улога пре свега родитеља да их мотивишу, али наравно нас као професора да им пренесемо то знање на најбољи могући начин уз неке примере добре праксе, примере из свакодневног живота који ће им бити од користи у будућности ", закључује професор Мајсторовић.

 

РИНА / ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK NASTAVNIK NAGRADA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.165.041 посета
Тренутно на сајту: 558 посетилац(a)