Сензори за мерење нивоа шећера о трошку РФЗО 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Сензори за мерење нивоа шећера о трошку РФЗО
Trenutno na sajtu: 446       |       Podeli:
01.10.2020 | 0 коментар(а)



Деци и одраслима са нерегулисаном шећерном болешћу дијабетес мелитус тип 1 од сада су доступни сензори за мерење шећера

у крви о трошку здравственог осигурања и то 52 сензора за годину дана.
Сензори се издају на свака три месеца, саопштено је из Републичког фонда за здравствено осигурање.
Реч је о иновативном апарату који мери ниво шећера са којег се лако очитавају подаци без директног боцкања, већ једноставним постављањем на надлактицу руке.

"Свесни смо колико родитељи улажу напора како би током целе ноћи мерили ниво шећера деци, док ће овај апарат сензорима алармирати да ли је ниво шећера повећан или снижен. Најновије студије су показале да ниво глукозе није важно мерити само ујутру или након оброка, јер током целог дана њена вредност не би смела да пређе 36 одсто", каже директорка Републичког фонда за здравствено осигурање Сања Радојевић Шкодрић.
Она додаје да је управо зато, РФЗО захтевао од комисије да се доступност ових сензора максимално поједностави, тако да су они сада доступни свим родитељима и то бесплатно.
Осигураницима који су остварили право на терапију инсулинском пумпом о трошку РФЗО-а, обезбеђује се и трансмитер за очитавање континуираног мерења нивоа шећера, док се деци са нестабилним дијабетесом и која су на терапији инсулинским инјекцијама од новца из обавезног здравственог осигурања обезбеђује апарат за очитавање континуираног мерења нивоа шећера, наводи се у саопштењу РФЗО.

 

 

 

 

ГЗС / Танјуг

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


secer dijabetes senzori

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.112.279 посета
Тренутно на сајту: 447 посетилац(a)