Усвојен План генералне регулације насељених места Златибор и Чајетина 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Усвојен План генералне регулације насељених места Златибор и Чајетина
Trenutno na sajtu: 421       |       Podeli:
05.08.2021 | 0 коментар(а)



Чајетина -Према речима председника Скупштине општине Чајетина Арсена Ђурића најважнија тачка седнице била је усвајање Плана генералне регулације насељених места Златибор И Чајетина.
Фото: ГЗС

 „Јасно су дефинисане површине и коефицијенти у свим зонама обухвата плана, као и намена расположивих парцела. На тај начин ће се створити услови за наставак развоја Златибора као туристичког центра са изградњом хотелских капацитета, спортских садржаја и свих других садржаја који недостају. Повећане су јавне површине, како за спортске намене, тако и за зеленило” , изјавио је Арсен Ђурић, председник Скупштине општине Чајетина након данашње седнице Скупштине општине.

Поред тога усвојен је План детаљне регулације „Голд гондоле“, који се односи на изградњу зграде код почетне станице и изградње јавне гараже у власништву општине, наставио је Ђурић, као и гараже која ће се налазити изнад почетне станице гондоле и саобраћајнице која повезује насеље Калман, почетну станицу гондоле и хотел Торник.

Донета је одлука о расписивању јавног огласа за отуђење грађевинског земљишта, као и неколико одлука о докупу земљишта за инвеститоре на самом Златибору. Проширен је оснивачки акт предузећа „Еко аграр“ којим се предвиђа формирање машинског прстена, односно набавка пољопривредне механизације која ће се издавати заинтересованим пољопривредним произвођачима са територије општине Чајетина.

Проширена је граница прве и екстра зоне, што ће довести до повећања прихода у буџету општине Чајетина. Донета је и одлука о компензацији, односно о уређењу грађевинског земљишта средствима инвеститора на почетку градње водовода Сушичко врело, што ће бити један од најважнијих капиталних објеката за општину Чајетина. Очекујемо да радови почну већ следеће недеље а ЈКП „Водовод“ је већ набавио 4.200 метара цеви фи 500 за изградњу тог водовода. План је да на наредној седници, која би требало да се одржи за двадесетак дана, усвојимо ребаланс буџета и да тада уговоримо извођење радова на црпној станици на Сушичким врелима и на резервоару и фабрици воде на Жигарском вису.

Имамо средстава и надам се да ћемо до краја године успети да завршимо и цевовод и црпну станицу и резервоар, чиме би била завршена прва фаза водовода Сушичка врела . Током зиме ћемо наставити са израдом пројектне документације за другу и трећу фазу, од Жигарског виса ка Чајетини и Златибору. Сасвим је сигурно да ће села која гравитирају ка Жигарском вису а то су првенствено Трипкова, Шљивовица и Бранешци, већ на пролеће моћи да буду прикључени на тај водовод, чиме ћемо значајно растеретити постојећи, закључио је Ђурић.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sednica skupstine cajetina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.485.552 посета
Тренутно на сајту: 422 посетилац(a)