Ванредна ситуација у Пожеги и Ариљу 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Ванредна ситуација у Пожеги и Ариљу
Trenutno na sajtu: 303       |       Podeli:
03.06.2017 | 0 коментар(а)



Пожега, Ариље – Штаб за ванредне ситуације општине Пожега прогласио је ванредну ситуацију на целој територији општине,

рекао је за Глас западне Србије заменик председника општине Владан Ковачевић.

Он је истакао да су у синоћњем невремену најугроженији источни и западни делови општине и то села Здравчићи, Врањани, Годовик, Речице, Расна где су бујични потоци нанели велику штету на инфраструктури.

“У појединим селима као што су Роге и Речице на неколико места су однете читаве деонице асфалта и то морамо што пре санирати јер у тим деловима су углавном старачка домаћинства”, истакао је Ковачевић.

Заменик председника општине каже да је од удара грома избио пожар у домаћинству Диковић Оливере у селу Глумач, али да је благовременом акцијом ватрогасаца сачуван стамбени објекат. “Имали смо и два паљења електричних бројила у селу Висибабе, али су и ту ватрогасци били спремни и на време стигли, тако да до даљег ширења пожара није дошло”, рекао је Ковачевић.

Он је додао да је добио уверавања од надлежних из Електродистрибуције да ће до вечерас сва домаћинства добити електричну енергију и да су кварови на нисконапонској мрежи санирани, али да је у току поправка високонапонске.

“Ситуација је таква да нисмо у могућности да се сами изборимо са оволиком штетом, па ћемо бити принуђени да потражимо сами помоћ од Владе Републике Србије”, рекао је он и додао да ће грађани од понедељка у згради општине моћи да пријаве штету у својим домаћинствима. “На основу њихове пријаве, комисија ће изаћи на терен и пописати све што је оштећено и уништено”, казао је заменик председника општине Пожега Владан Ковачевић.

И општина Ариље прогласила ванредну ситуацију

У девет месних заједница општине Ариље данас је проглашена ванредна ситуација. Најтеже је у МЗ Крушчица, Гривска, Северово, Радобуђа, Вигоште, Богојевићи, Латвица, Добраче и Трешњевица. Обилне падавине подигле су ниво бујичних потока који су носили све пред собом.
“Ванредна ситуација се проглашава због уништавања водоводне мреже и резервоара за пијаћу воду у појединим засеоцима, појаве клизишта, непроходности општинских и засеочких путева што је узроковало одсеченост од осталих делова опшине”, реко је председник општине Зоран Тодоровић. Он је додао да постоји тешкоћа у снабдевању електричном енергијом.


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.364.943 посета
Тренутно на сајту: 304 посетилац(a)