Жестока полемика поводом Децембарске награде: Тодоровић: Бошко кад си био искрен, прошле или ове године; Обрадовић: Још нам Вучић фали 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Жестока полемика поводом Децембарске награде: Тодоровић: Бошко кад си био искрен, прошле или ове године; Обрадовић: Још нам Вучић фали
Trenutno na sajtu: 465       |       Podeli:
22.11.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Предлози кандидата за награде Града Чачка изазвале су дуготрајну расправу и оптужбе на рачун градоначелника Чачка

од стране опозиције. На крају дебате, за реч се јавио и сам градоначелник Тодоровић који је приметио да лидер Двери Бошко Обрадовић често мења мишљење у складу са потребама.

,,Господине Обрадовићу када сте били искрени, прошле године када сте тврдили да је срамота што Миленко Костић није добио признање или ове када тврдите да је то безобразлук,” упитао је Тодоровић.

Одговарајући Бошко Обрадовић је рекао да ће јавно објавити своје излагање од прошле године, када је Миленко Костић одбијен као кандидат за Децембарску награду.  

,,Тада сам врло прецизно рекао, ако је добар привредник, зашто му се није дала награда а ако му је не дајете онда значи да је лош привредник и да је нешто у његовој биографији спорно. Ви нисте имали одговор на то питање. После годину дана долазите са предлогом да исти тај човек добије Децембарску награду," казао је Обрадовић који је додао да би највећа срамота била да је  Вучић добио повељу почасног грађанина Града Чачка  и да нас, како је казао, тада ни Морава не би опрала.

Председник скупштине Игор Трифуновић се надовезао на излагање посланика Обрадовића рекавши да је предлог за Александра Вучића био неблаговремен и да зато није ни разматран и да уколико следеће године овај предлог буде предат у року, наравно да ће се разматрати.

Градоначелник му је реплицирао рекавши да је Обрадовић као вешт политичар поново заменио тезе.

„Не одлучује градоначелник о предлозима, Комисија има јасно утврђена правила када и до ког временског рока стижу предлози и за Децембарске награде и за почасног грађанина. О томе не одлучујем ја као ни ви одборници, док не стигну предлози комисије, тако је било и прошле и ове године”, рекао је Тодоровић.

Он је рекао да је поносан на своје односе са  Миленком Костићем и то што се други стиде својих учитеља јесте њихов проблем.

„Нисам утицао на то коме ће припасти награда. Предлог су дала угледна удружења привредника, компаније, спортски клубови који су Костића предложили комисији. И пре седам година је Костић био кандидат за награду и није је добио, као ни прошле. Дошло је време да неко препозна шта Костић ради за град Чачак и његове грађане”, казао је Тодоровић.

Вучић је државник, о његовим делима писаће историја

„Историја ће говорити о свима нама, поготово о великим државницима какав је Вучић и све оно што је учинио у протеклих шест година за српски народ, за економију Србије и наш велики успех у свету,” нагласио је Тодоровић.

Одборници опозиције су добацивали са места, нашта им је Тодоровић рекао да их вероватно боли истина, јер када су Србију водили њихови државници  и коалициони партнери она је дошла до задужености од 86 посто друштвеног бруто производа и доспела до ивице банкрота.

Одборник Драган Ћендић је наставио са добацивањем тако да је од председавајућег добио меру опомене.  Пошто се раније јавио за реч за повреду посланика са скупштинске говорнице се обратио и Ћендић тврдећи да је и градоначелник требао бити опоменут, јер је причао ван теме.

„Допустиво је да ви причате шта Миленка Костића опредељује за награду и имате право, али је недопустиво да ви шаљете неку политичку ноту о вашем личном мишљењу и ставу о Александру Вучићу. То је ваш лични став, то можете да причате у повереништву. Међутим ја могу да добијем опомену зато што кажем да нисте у теми. То што ће историја показати и доказати ко је највећи наравно да хоће, али није тема да се овде прича већ у странци”, рекао је Ћендић.

Ђенадић:  Антоније је најзаслужнији, али комунисти не дају због ,,Црвене куге”

У дискусију око награде укључио се и  одборник Ацо Ђенадић који је тврдио да је Антонију Ђурићу ускраћена награда иако је човек који је описао српска страдања  у књизи „Солунци говоре” а затим и у Црвеној куги.

„У години када се обележава стогодишњица од победе у Великом рату, то је био једини релевантан предлог. Ђурић је написао 27 књига које сведоче истину о нашим славним прецима солунцима, равногорцима, о злочинома комуниста и људским судбинама у тим ратним дешавањима и српском страдању и заслужио је ову награду”, казао је Ђенадић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


todorovic obradovic skupstina cacak decembarskanagrada

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.497.275 посета
Тренутно на сајту: 466 посетилац(a)