На Пониквама и велики авиони, Михајловић: "Заинтересоване и лоу-кост компаније" 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
На Пониквама и велики авиони, Михајловић: "Заинтересоване и лоу-кост компаније"
Trenutno na sajtu: 476       |       Podeli:
20.01.2020 | 0 коментар(а)



Улагање у развој аеродрома Поникве код Ужица почеће 2021. године, а биће уложено између
Потпредседница владе и министарка грађевине Зорана Михајловић, Фото: ГЗС

пет и 10 милона евра како би тај аеродром могао да прими и веће авионе, најавила је данас потпредседница владе и министарка граЂевинарства Зорана Михајловић.

Аеродром Поникве је пренет у надлежност Аеродрома Србије, а Михајловић каже да би тај аеродром могао да буде веома значајан за развој туризма, с обзиром да ће се ту градити крак аутопута према Сарајеву.

Михајловић истиче да ће бити проширена писта, пошто сада може да прими само авионе величине до 20 седишта, као и да су обезбеђена средства.

"Постоји и интересовање за борски и новосадски аеродром (да буду пребачени у надлежност Аеродрома Србије) и то је сада на разговорима", додала је Михајловић.

Каже да је Влада Србије већ подигла нишки аеродром, као и да је прошле године отворен аеродрома Морава за цивилни авиосаобраћај и да већ постоје прве летове.

"Имамо заинтересованост лоу-кост авиокомпанија да лете са Мораве. Наш циљ је да створимо инфраструктуру на тим аеродромима. На нишком аеродрому ове године почињу радови на изградњи новог торња, као што ћемо радити и нови торањ на београдском аеродрому", казала је министарка.

Михајловић додаје да ће ове ове године бити завршена документа за потпуно нову писту на аеродрому Морава.

"Постојећа писта где нам слећу мањи авиони ће остати, али ће се радити још једна писта како би на њу могли да слете велики и карго авиони", нагласила је Михајловић.

 

 

Tанјуг / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ponikve zorana mihajlovic avioni lou kost kompanije

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.450.403 посета
Тренутно на сајту: 475 посетилац(a)