Матић: Штета на појединим локалитетима и 100 одсто, то је незабележено на нашим просторима 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Матић: Штета на појединим локалитетима и 100 одсто, то је незабележено на нашим просторима
Trenutno na sajtu: 392       |       Podeli:
01.07.2022 | 0 коментар(а)



Топола – На седници општинског већа разматран је извештај комисије за процену оштећења од града на пољопривредним културама

на делу територије општине Топола. Према речима Радослава Матића овакво разорно невреме на овом делу општине Топола се не памти а штета се према првим информацијама процењује и на 100 одсто.

„До сада нисам имао прилике да видим толика оштећења  и никада до сада нисмо писали у извештајима оштећења 100 одсто, а сада ето имамо и те ситуације да се чак и не препознаје који је усев био. Град је покидао, ветар изнео из парцеле тако да су неке њиве остале потпуно чисте, имамо једну парцелу са вишњама где буквално нема више ни једног листа на стаблу. Процена је да је са житарицама обухваћено 405 хектара, са воћем 71 хектар са виновом лозом шест. Од тога у Јунковцу је оштећено око 304 хектара, Наталинци и Павловац око 64 и Шуме око 113 хектара. То су неке процене јер срећом није захватило цела села, али делове које јесте ту су велика оштећења и једна ужасна ситуација“, изјавио је Раде Матић, испред одељења за пољопривреду општине Топола.

Подсећамо олујно невреме праћено градом захватило је једним делом села Јунковац, Наталинци, Шуме, Павловац и Жабари, па је због великих штета како на усевима тако и на грађевинским објектима проглашена ванредна ситуација.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Matic steta topola poljoprivreda

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.500.219 посета
Тренутно на сајту: 392 посетилац(a)