Влада донирала два возила Дому здравља и Предшколској установи 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Влада донирала два возила Дому здравља и Предшколској установи
Trenutno na sajtu: 312       |       Podeli:
07.11.2019 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - Министарка Славица Ђукић Дејановић посетила је Бајину Башту и том приликом уручила кључеве аутомобила

за Дом здравља и Предшколску установу.

Кабинет за демографију и популациону политику помогао је Бајину Башту у протеклих 18 месеци са 10 милиона динара неповратних средстава кроз више пројеката. На састанку са руководством општине министарка Славица Ђукић Дејановић најавила је и додатну помоћ.
Просечна старост становништва Бајине Баште је 45 година, а у општој популацији само је 13 одсто деце до 15 година а преко 25 процената су старији од 60 година. На 1.000 стнаовника роди се девет беба и ту политику треба мењати кроз мере пронаталитетне политике.

Аутомобили за патронажу и вртић у Вишесави

„Кроз ове две године постигли смо, кроз заједничку активност, да млади остану овде где имају свој кров над главом, по 200.000 је добило осам парова. То је добар модел и видим да председник са својим сараднициа планира да део буџетских средстава у следећеој години усмери на исти начин, да постиче младе парове да имају посао како би планирали веће породице. Надам се да ћемо продубити ову сарадњу и у наредном периоду. Нама је брига о старима подједнако важна као и брига о друштву уопште, ту морају да се праве врло конкретни кораци и ту стојима на располагању јединицима локалне самоуправе јер се животи не одвијају у кабинетима већ на терену”, рекла је Ђукић Дејановић.
Министарска је уручила кључеве од аутомобила које је њен кабинет донирао ПУ „Невен” и Дому здравља. За вртић који планира проширење капацитета кроз формирање две групе у приградском насељу Вишесава ауто је неопходан. Према речима директорке ове ПУ Весне Лештаревић ауто су сами бирали како би могли да превозе храну од централне кухиње.

Директорка Дома здравља Стојанка Ђурић каже да ће ауто, који су добили, бити намењен патронажној служби за обилазак пордоиља и беба. „То за нашу општину значи много, с обзиром на географију и удаљеност. Тако да смо побољшали доступност здравствене заштите”, казала је она.

Дневни боравак „Сан” добио је и Берингер апарат

Дневни боравак „Сан” за децу и омладину са сметњама у развоју прошле године од средства из кабинета министарке Ђукић Дејановић урадио је хидранску мрежу, купљен је Берингер апарат за рад логопеда и успостављена је услуга личног пратиоца. Ове године додељена су средства за летње учионице и проширење услуге боравка и за одрасле особе са сметњама у развоју. Координаторка услуге дневног боравка „Сан” Оливера Ђуровић рекла је да им је у плану проширење објекта јер постојећи је недовољан за њихове капацитете. Такође је и Основна школа Свети Сава добила средства за комплетно опремање две учионице за целодневну наставу за први разред.

Мере популационе политике већ дају резултате јер расте број другорођених, трећерођених и четврторођених беба, док број прворођених опада јер је просечна старост оних који одлазе из земље 28 година.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.786.534 посета
Тренутно на сајту: 313 посетилац(a)