Највећа заплена цигарета у протеклих десет година 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Највећа заплена цигарета у протеклих десет година
Trenutno na sajtu: 357       |       Podeli:
27.01.2017 | 0 коментар(а)



Припадници Министарства унутрашњих послова у акцији која је истовремено спроведена на територијама Београда, Краљева, Суботице и Новог Пазара

запленили су 653.450 паклица цигарета, што је једна од највећих заплена у Србији у протеклих десетак година, наводи се у саопштењу МУП Републике Србије.

Примера ради, током прошле године, која је такође била рекордна када је реч о одузимању нелегалних цигарета, укупно је заплењено око 2.000.000 паклица, што указује да је полиција само у последњој акцији, у једном дану, остварила скоро трећину прошлогодишњег резултата. Вредност одузетих цигарета процењује на више од 120 милиона динара.

Већи део цигарета, без акцизних маркица и пратеће документације, пронађен је у импровизованим магацинима на подручју Београда и Суботице, док је део пронађен током транспорта у три аутомобила и два комбија.

Због постојања основа сумње да су извршили кривична дела кријумчарење и недозвољен промет акцизних производа, полиција је по налогу надлежних тужилаштава одредила задржавање до 48 сати Д. Б. (1960) и Н. Т. (1978) са подручја Београда, З. Т. (1978) и С. М. (1977) са подручја Шапца и Н. В. Л. (1974) са подручја Суботице. Они ће у законском року, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежним тужилаштвима.

Полиција је против још две особе, старости 22 и 47 година из Суботице и Београда поднела кривичне пријаве, у редовном поступку, због постојања основа сумње да су извршиле кривична дела кријумчарење и недозвољен промет акцизних производа.

Цигарете и возила која су коришћена за транспорт, одузети су уз потврду.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.465.645 посета
Тренутно на сајту: 358 посетилац(a)