СДП: Зашто веће комуницира са грађанима страначким саопштењима? 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
СДП: Зашто веће комуницира са грађанима страначким саопштењима?
Trenutno na sajtu: 356       |       Podeli:
26.04.2018 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Општински одбор Социјалдемократске партије Србије (СДП) у Пријепољу издао је саопштење за медије као одговор Српској

напредној Странци, а како кажу зарад истине и указивања на чињенице.

У саопштењу се даље наводи:

„Неодговорно и нечасно је од стране представника СНС-а да у медијима објављују непотписано саопштење, ма ко да га је саставио, у којем се на најгрубљи начин напада и тумачи судска одлука са циљем да се одбрани непромишљена и незаконита одлука о смени начелнице општинске управе Ханке Хајдаревић.

Овом приликом питамо оног ко је сачинио саопштење следеће:
1. Зашто лажно наводите да је судија Основног суда у Пријепољу који је донео решење, а које није по вашој вољи, у родбинској вези са Ханком Хајдаревић?
2. Зашто Општинско виеће комуницира са својим грађанима путем оваквих страначких саопштења?
3. Зашто седнице Већа нису јавне како закон налаже и зашто је новинарима забрањен приступ?
4. У саопштењу кажете да су чланови Већа донели исправну одлуку, ми вас питамо који су то чланови, ако је познато да на већини одржаних седница два члана Већа, представници ДПС-а и бившег БДЗ-а, не присуствују тј. не учествују у раду и доношењу одлука. Питамо се чије су то одлуке и у име кога се доносе?
За ово као и за све остало имамо доказе тј. записнике са седница Општинског већа.
5. Зашто лажно наводите и стављате на терет Ханки Хајдаревић проблеме у изборном процесу 2016. године? Требало би да знате или да се информишете, да је по одлуци РИК- а због смањења трошкова избора, дошло до спајања тј. укрупњавања бирачких места. Питамо вас да ли је и где поновљено гласање и да ли је учињено било шта слично што би изазвало додатне трошкове? Наравно, било је нерегуларности по питању куповине гласова а вама је добро познато ко и где је плаћао исте. Наравно, нисте полицију обавештавали ви, већ је то учинила Ханка Хајдаревић у више наврата.
6. Зашто нетачно и непоштено у вашем саопштењу умањујете резултат тј. поверење које је добила Санџачка Демократска Партија?
Захваљујући одговорном и поштеном раду свих функционера, па и Ханке Хајдаревић, за СДП је гласало 4.200 грађана, што је најбољи резултат који је остварила нека политичка партија појединачно. То што сте ви изабрали себи за партнере подобне и послушне је нешто што дебело кошта грађане наше општине.
7. Зашто тенденциозно наводите "непотизам" у запошљавању оптужујући Ханку за све што јесте и није одговорна? У односу на то колико сте ви и ваши партнери запослили ћерки и рођака за само годину дана, мало је да је Ханка Хајдаревић за 14 година, колико је била начелница, запослила и стотину људи.
Подсетићемо вас на националну структуру у Општинској управи на крају 2016. године: број запослених Срба је 52, а број запослених Бошњака 26. Толико о родбинском запошљавању. Током 90-тих, када је ова структура драстично поремећена, та појава се није звала "непотизам" или једнонационално запошљавање.
Веома смо поносни на чињеницу да никада нико за посао није подмитио никог ни чоколадом, а да не говоримо о новцу, о чему се сада врло често све отвореније говори. Но, о томе ћемо у неком другом саопштењу.
8. Наводите дуг грађана по основу неплаћеног пореза?
Првенствено, то је новоформирано одељење које је оформљено кадровски и организационо на завидном нивоу под управом Ханке Хајдаревић. Тај износ је исправно обрачунат и евидентиран, није проневерен нити сакривен, а наплата дуга треба да буде уз одређене олакшице као што је пракса у целој држави. Не видимо разлог нити потребу да се дуг грађана ставља на терет било коме. Што се тиче вашег навода да су тренутно гужве пред шалтерима због неблаговременог достављања решења, подсећамо да Ханка Хајдаревић није начелница управе већ годину и 6 месеци! Зашто не прозовете на одговорност шефа одељења, ко год да је и из које год да је партије?
9. У задњем ставу вашег саопштења усхићено констатујете да се Ханка не може вратити на место начелнице. Питање је да ли то она уопште жели? Ханка Хајдаревић је навикла да ради у окружењу сарадника који воде рачуна о законитости рада приликом трошења буџета.

Ви говорите о неправилном раду предходне власти а ми упорно износимо доказе о КРИМИНАЛНИМ радњама и ПЉАЧКАЊУ буџета од стране појединих представника садашње власти.

Због тога, господо из СНС-а, поштеније би било да сте у вашем непотписаном саопштењу одговорили на питања која смо вам поставили јавно о потрошених 7,3 милиона динара преко фирме Глобал партнерс Плус Доо, као и да одговорите на питања која су вам поставили новинари ТВ Форум о стотинама хиљада динара потрошених за разна честитања и представљања која нико од грађана нити је чуо, ни видио.

10. Припремајте саопштења и образложења за нове судске пресуде које су добили директори осталих установа, а које сте незаконито сменили.”

ОО СДП Пријепоље, Есад Хоџић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.369.842 посета
Тренутно на сајту: 356 посетилац(a)