Избори 3. априла, кампања по новим правилима: Ево шта је све предложено и договорено на дијалогу власти и опозиције 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Избори 3. априла, кампања по новим правилима: Ево шта је све предложено и договорено на дијалогу власти и опозиције
Trenutno na sajtu: 1336       |       Podeli:
23.10.2021 | 0 коментар(а)



Састанак о изборним условима који се води између партија власти и опозиције без присуства

странаца који је данас одржан у Скупштини Србије, уз присуство председника Александра Вучића, завршен је договором да се размотри предлог споразума и уколико се сви сагласе, он званично и потпише следеће недеље.

Како сазнају "Новости" теме разговора нису били само изборни услови, већ и Косово и Метохија као и Република Српска и притисци које ћемо имати у наредном периоду везани за ова национална питања.

На ранијим рундама преговора је усаглашено да се новац за кампању дели на другачији начин – 30 одсто ће партије добијати пре гласања, а 70 одсто после, а на основу добијених мандата. Сада је тај однос 20 према 80 процената. Такође, број потребних потписа за излазак на изборе мањинских странака је смањен са 10.000 на 5.000 потписа. Договорено је и да "функционерске кампање" нема седам дана пре гласања. То значи да кандидати за председника и посланике не смеју да учествују у свечаностима почетка или завршетка инфраструктурних радова. Договор је и да ванпарламентарне странке добију места у сталном саставу Републичке изборне комисије.

Иначе, у споразуму нема тог предлога, али се помињало да се може десити да се од јавних сервиса тражи да део простора за политички маркетинг уступе и бесплатно.

 

Новости / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


izbori vlast opozicija dijalog uslovi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.977.924 посета
Тренутно на сајту: 1336 посетилац(a)