Заједничком акцијом града Чачка, компаније P. S. Fashion и ЈП Србијашуме посађено 1000 стабала канадске тополе 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Заједничком акцијом града Чачка, компаније P. S. Fashion и ЈП Србијашуме посађено 1000 стабала канадске тополе
Trenutno na sajtu: 466       |       Podeli:
31.03.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Заједничком акцијом компаније P. S. Fashion, града Чачка и предузећа Србијашуме

јуче је на три ипо хектара у МЗ Коњевићи засађено 1000 стабала канадске тополе.

„Обећање компаније P. S. Fashion и Србијашума, а наравно и града Чачка, јесте да акцију садње великог броја стабала настављамо и током пролећа и јесени и то на локацији која је 2014. захваћена пожаром а то је Горња Горевница и Миоковци, где ће се посадити око 15000 стабала”, казао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

План компаније P. S. Fashion је да поводом 25. рођендана компаније овакве акције постану традиционалне и да се реализују два пута годишње.

„Видели смо сви шта је један вирус који напада плућа урадио целом човечанству, привреди, људима. Шуме су плуђа ове планете, а та плућа су тим истим човечанством нападнута и уништавана уназад десетинама годинама и мислим да је најбољи начин да лечимо нашу планету, јер свако посађено дрво извуче велику количину угљендиоксида из ваздуха”, истакао је власник компаније P. S. Fashion Предраг Пантовић.

Према речима извршног директора сектора за шумарство јавног предузећа Србијашуме Јеша Ерчића, град Чачак је препознао значај шума у широј градској зони и на простору на којој газдује јадвно предузеће Србијашуме, те да ће ове и будуће акције допринети квалитету вадуха у граду на Морави.

„Ми овај посао који данас овде видите радимо свакодневно, ова сарадња са градом Чачком је прва. Јавио нам се и град Ваљево, видели су шта је град Чачак урадио, како подржава акције и мислимо да ћемо добити ветар у леђа, да заједно и са другим градовима и општинама, организујемо овакве акције”, истакао је Ерчић.

Јавно комунално предузеће „Градско зеленило” је у претходних 20 дана, по не баш повољним условима крчило овај простор како би ова акција могла да се спроведе.

„Захваљујући набављеној механизацији коју ћемо још унапредити, бићемо још ефикацији. Успели смо да прпипремимо овај терен, како би имали заиста добар и квалитетан засад тополе”, рекао је директор ЈКП „Градско зеленило” Драган Николић.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak konjevici posumljavanje ps fashion stabla kanadska topola

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.232.167 посета
Тренутно на сајту: 466 посетилац(a)