У чачанској болници двоје преминуло: Повећан број оболелих у Ивањици и Горњем Милановцу 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
У чачанској болници двоје преминуло: Повећан број оболелих у Ивањици и Горњем Милановцу
Trenutno na sajtu: 329       |       Podeli:
22.03.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Од почетка марта до јучерашњег дана, на ковид одељењима чачанске болнице преминуло је 17 лица из Чачка,
У чачанској болници двоје преминуло: Повећан број оболелих у Ивањици и Горњем Милановцу, Фото: ГЗС

десет из Ивањице и троје из Лучана. То је само један од показатеља због чега су уведене мере, каже др Михаило Луковић, руководилац Радног тима за праћење ширења корона вруса на територији града Чачка.


др Михаило Луковић, руководилац Радног тима у Чачку, Фото: ГЗС

„Број првих прегледа јуче је био 40 у болници, а ту цифру нисмо имали цео март. Исто се догодило са примарном заштитом где је број првих прегледа 51. Када је реч о Чачку, број позитивних је између 20 и 30 у купном броју тестираних,.тако да је у Чачку током јучерашњег дана 26 позитивних лица, у Ивањици од 77 тестираних 45 позитивно,а у Горњем Милановцу од 45 тестираних 27 лица позитивно на корона вирус. Највероватније ће се реактивирати Анемија како би пацијенти који не захтевају интезивну негу остали да се лече у Ивањици, јер у чачанској болници тренутно је 142 оболела пацијента, док је петоро на респиратору. У току јучерашњег дана два лица из Ивањице су преминула, док је једна трудница позитивна на ковид 19 , додао је Луковић.

др Аксентије Тошић, директор ЗЗЈЗ, Фото: ГЗС

Имунизација у МО иде својим темпом и тренутно су у оптицају вакцине три произвођача , каже директор ЗЗЈЗ др Аксентије Тошић.
„ У Чачку прву дозу вакцине примило је 22 993 особе, а комплетно је вакцинисано скоро 14 000 лица. Вакцине су обезбеђене и у наредних десет дана биће вакцинисано најмање око 24 посто одраслог становништва што је добар резултат и води ка смањењу броја оболелих“, рекао је др Тошић.

Он је додао да су све четири вакцине дале одговарајући ефекат и да је спроведеном акцијом вакцинације за суграђане који се нису пријавили преко е управе , пре два дана имунизовано 2000 грађана Чачка Синофарм вакцинама и за свако лице обезбеђена је друга доза коју ће примити након 21 дан, рекао је др Тошић.

 

 

 

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


RADNI TIM BOLNICA CACAK LUKOVIC TOSIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.467.625 посета
Тренутно на сајту: 328 посетилац(a)