Спортски плесачи Чачка и тешку 2020. завршили сјајним резултатима 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Спортски плесачи Чачка и тешку 2020. завршили сјајним резултатима
Trenutno na sajtu: 331       |       Podeli:
22.01.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Тешки па чак и у неком периоду онемогућени услови рада и тренирања, младе спортске плесаче из нашег града

нису спречили да се боре и постигну значајне успехе.
Плесни клуб „Луна” који у Чачку постоји скоро 30 година и ствара врхунске спортске плесаче који остварују одличне резултате ни у овој спцифичној години нису разочарали. У град на обали Мораве донели су медаље и пехаре са Државног првенства и Купа Србије у спортском плесу.
„Сви смо упознати са тренутно ситуацијом али и дешавањима и огромним проблемима целе претходне године са вирусом Цовид 19. Пандемија нас је све затекла неспремне, отежани, па чак и онемогућени услови за тренирање и такмичења су били огроман испит за нас као клуб. Ми смо га чини нам се положили са одличном оценом. Главни задатак нашег клуба био је да будемо одговорни и сачувамо здравље својих такмичара и тренера, што смо и успели. На сву срећу и уз велику превентиву, бригу, сарадњу са родитељима као и поштовање сви препоручених епидемиолоских мера можемо рећи да нисмо имали заражене деце у нашем клубу”, каже Дарко Вујаковић.

Година је била изузетно скромна што се такмичења тиче, свега три такмичења су организована.

Наш Грански Плесни савез Србије је смогао снаге и организовао два такмичења у јесењој сезони: Државно првенство у Латино, Стандардним и комбинацији 10 плесова које је организовано у Београду 3. и 4. октобра.


КУП Србије у Латино и Стандардним плесовима које је одржано 27.децембра у Београду. Спортски плес, клубови и спортски плесачи су се успешно изборили за свој спорт и у овој ни мало лакој ситуацији. На Државном првенству наши такмичарски парови остварили су значајне резултате.

У категорији омладинаца:
Стефан Станчић и Ива Ферлуга су заузели
3. место на Државном првенству Латино плесова,
3.место Државног првенства Стандардних плесова
3. место у Комбинацији 10 плесова.

Вук Боровић и Марија Билбија су на Државном првенству Латино плесова освојили 6.место Државном првенству Стандардних плесова 4.место, а у Комбинацији 10 плесова такође 4.место.

Никола Чутовић и Сара Богдановић су новоформиран пар, а ово било прво велико такмичење за њих. Државно првенство Латин 7.место, Државно првенство Стандард 5.место, Државно првенство 10. плесова 6.место.

Док су у категорији Старијих Омладинаца наш пар Јован Илић и Јана Лукић ушли у финале сва три државна првенства. Државно првенство Латино плесова
6.место, Државном првенству Стандардних плесова 7.место, Државном првенству Комбинацији 10 плесова 6.место.Овај пар је тек прешао у старију категорију као и старији разред и ово је огроман успех за њих.

Цела ситуација ове године, и услови у којима смо радили, парови су прешли у јаче категорије, паузе које смо имали нису били лаки али смо сви дали све од себе. Поносни смо на њих и ове велике успехе!

Последње такмичење у 2020. години било је Државно првенство за формацијске тимове, групе и соло, као и КУП Србије за плесне парове. Резултати наших такмичара су сјајни: КУП СРБИЈЕ за категорију спортских парова омладинаца:
ЛАТИНО плесова:
место - Вук Боровић и Марија Билбија
место - Стефан Станчић и Ива Ферлуга
место- Никола Чутовић и Сара Богдановић

СТАНДАРД плесова:
место - Стефан Станчић и Ива Ферлуга
место - Вук Боровић и Марија Билбија
место - Никола Чутовић и Сара Богдановић


На Државном првенству ЛАТИНО соло у категорији омладинаца Марија Билбија је заузела сјајно 3. место. На КУП Србије за групе и формацијске тимове наши тимови су имали запажен резултат.
Пионирски формацијски тим - Данце Бабyс су заузеле прво место. А Млађе омладински формацијски тим - Латин грлс друго место. У соло категорији Латино плесова:
Млађи пионир Кјара Чутовић је заузела прво место.
Пионир Теодора Николић је заузела прво место у категорији Латино соло.

А ово су утисци такмичара, коју су показали борбени дух и одговорност према тренирању, такмичењу и Плесном клубу Луна.

„Пре свега зелим да казем да се надам да ће ова година бити успеснија и боља у сваком смислу од претходне. Вирус који је завладао пореметио нас је, морали смо да се ускладимо са другачијим начинима тренирања. Ипак поред свега тога није нас спрецио да радимо оно што волимо. Захваљујући доброј организацији успели смо да остваримо учешће у неколико такмичења, наравно она су одрзавана на другацији начин, у складу са свим мерама”, рекла је Марија Билбија.

„Претходна година је била тешка за све нас. Нашу земљу погодио је вирус који нас је онемогућио да наставимо темпом на који смо навикли. Упркос свим проблемима који су нас вукли назад, ми смо ипак успели да наставимо да се бавимо спортком који волим. Захваљујући дисциплини свих чланова клуба и поштовању епидемиолошких мера није дошло до ширења вируса. Узгред свих потешкоћа наши резултати су показали да нас овај вирус није успорио у нашем напретку током 2020. године. Сви се надамо да ће ова година бити боља у сваком погледу и жељно исчекујемо свако наредно такмичење”, казала је Јана Лукић.

„Ова сезона и ако је била компликована и веома збуњујућа није нас омело да радимо оно што волим и да успемо у томе. За наш град Чачак смо освојили медаље на Државном Првенству Србије и Куп Србије и тиме доказали да можемо, хоцемо и да смо једни од најбољих, даћемо све од себе да тако и остане. И хтео бих овом приликом да се захвалим мом Клубу ПК Луна и мојим тренерима Дарку Вујаковићу и Марији Лазаревић на уложеном труду и подршци”, истакао је Стефан Станчић.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


luna dens

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.375.915 посета
Тренутно на сајту: 331 посетилац(a)