Двери: Летње духовне вечери у Чачку од 26 до 28. августа 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Двери: Летње духовне вечери у Чачку од 26 до 28. августа
Trenutno na sajtu: 487       |       Podeli:
21.08.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Традиционалне Летње духовне вечери које се организују 13. пут по реду, одржаће се од 26. до 28. августа на новој локацији

на отвореном у центру града - у Атријуму Дома културе од 20 часова, а у случају кише програм ће бити одржан у Клубу Дома културе.

Ове године су у плану три програмске вечери, историјско, књижевно и духовно-музичко вече:

Првог дана у недељу, 26. августа, поводом 100 година од оснивања Југославије, биће представљен зборник „Историја једне утопијеˮ у издању „Catena mundiˮ, а пред присутнима ће говорити проф. др Миломир Степић, др Александар Раковић, и Бранимир Нешић, директор издавачке куће „Catena mundiˮ.

У понедељак 27. августа у Солунској 28 биће представљен нов роман др Нелета Карајлића. На Велику Госпојину 28. августа, поводом 1.000 година од првог писаног помена крсне славе у Срба одржаће се Духовно-музичко вече где ће учествовати др Владимир Димитријевић и хор „Свети Николај Жичкиˮ.

Летње духовне вечери су традиционална културна манифестација у Чачку, која се у летњим месецима у организацији Двери одржава на отвореном простору у строгом центру града већ 13 година. До сада је одржано више десетина различитих програма: трибина, промоција, пројекција филмова, концерата, округлих столова... Гости Летњих духовних вечери у Чачку су најпознатији српски духовници, интелектуалци, књижевници, публицисти, уметници...

Идејни творац Летњих духовних вечери у Чачку је Бошко Обрадовић, а програм се од 2013. године реализује у сарадњи са издавачком кућом „Catena mundiˮ из Београда, која се бави издаваштвом духовне и националне литературе.

Информативна служба Градске организације Двери у Чачку




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.447.619 посета
Тренутно на сајту: 487 посетилац(a)