„Цини” из Чачка извози радијаторе у Монголију 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
„Цини” из Чачка извози радијаторе у Монголију
Trenutno na sajtu: 379       |       Podeli:
11.11.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Предузеће „Цини” из Чачка почело је ове јесени испоруке својих биметалних радијатора купцима у далекој Монголији. Услед специфичности

тамошњих грејних система као и квалитета воде која се користи за грејање, употреба класичних алуминијумских радијатора у тој азијској земљи била је суочена са разним проблемима, што их чини небезбедним производом.

„Оваква ситуација је добра основа и велики потенцијал за пласман наших биметалних радијатора, који могу у потпуности да одговоре на услове повећане пХ вредности, повишеног притиска и хидро удара. Исто је и са грејним системима свих бивших совјетских република па сматрамо да ће овај производ да буде велики извозни адут у наредним годинама” - каже за РИНУ инжењер Слободан Спасовић, оснивач и власник предузећа из Чачка.

Нова генерација биметалних радијатора алуминијум - нерђајући челик по патентном решењу предузећа „Цини” настала је као одговор на техничке захтеве тржишта и најбоље је решење што се тиче безбедности и дуготрајности.

„Применом низа оригиналних патентних решења формирана је конструкција радијатора у којој се на најефектнији начин користе позитивна својства два поменута материјала. Односно, избегавају се сва негативна дејства која се могу јавити у грејним системима, као што су корозија, запаљиви гасови, повишен притисак воде и висока пХ вредност, а истовремено омогућавају убрзани пренос топлоте и високи топлотни учинак радијатора”, напомиње Спасовић.

Колектив је у новије време развио и посао са извозом својих радијатора за купатила, који су благодарећи функционалности и дизајну брзо стекли углед на тржишту.

„И биметалне радијаторе и ове за купатила извозимо на европско тржиште, Немачку, Француску и друге земље. У току су преговори око извоза у САД” - каже Спасовић.
„Цини” је основан 1977. године, и предузеће је регистровано као развојно - производни центар код Министарства за науку Републике Србије на основу дугогодишње иновационе делатности и 15 регистрованих патената.

Једно од многобројних признања које се издваја је Гинисов рекорд за „Највећи радијатор на свету”, који је направљен у склопу 30 година рада компаније. Тај радијатор био је демонстрација оригиналне технологије предузећа „Цини”, израђен у димензији 6х6 метара, повезан са свом потребном опремом како би био у функцији грејања, што је био и захтев компаније „Гуиннесс Wорлд Рецордс”.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.817.179 посета
Тренутно на сајту: 376 посетилац(a)