Наплата струје рекордна, појачана контрола мерних места 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Наплата струје рекордна, појачана контрола мерних места
Trenutno na sajtu: 264       |       Podeli:
08.02.2018 | 0 коментар(а)



Прошле године забележена је рекордна наплата струје - са 94 одсто скочила је на 99,2 процента, а грађани и привреда су за десет одсто смањили

стара дуговања, тако да она данас износе 27 милијарди динара.
Акценат је и на смањењу нелегалне потрошње струје, па ЕПС појачава контролу мерних места, наводи РТС.

После две деценије, наплата децембарских рацуна протекла је без масовних рекламација. Утрошена струја вредела је двадесет две и по милијарде динара, од цега је наплаћено готово све – двадесет две милијарде и триста милиона динара, наводи РТС.

"Људи који раде у ЕПС-у деценијама не могу да верују и два пута смо проверавали комплетну наплату за децембар 2017. Важно је да то није нешто што се десило слуцајно, уозбиљили смо прицу у протеклих годину и по до две, како код наших потрошача, тако и код наших људи који раде на терену, мислим пре свега на монтере и њихове шефове", каже в. д. генералног директора ЕПС-а Милорад Грчић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Невоље са отклањањем кварова: Везују и моторе за трафостанице

Влада од ЕПС-а захтева дисциплину у наплати, али је цињеница да и привреда и градани све уредније плаћају струју.

Да плаћају редовно грађани потврђују уплатницама, а они који не могу одједном, струју плаћају из два-три пута месечно.

Прошле године откривено је више од 6.700 крађа струје вредне милијарду динара. Унутрашња контрола Електропривреде утврдила је да су у томе често потрошачима помагали управо радници ЕПС-а.

"Дакле отворити ормар са бројилом, премостити каблове, украсти једну фазу. То су озбиљни напони и ту нема играња. То мора да уради неко ко тај посао уме да ради. Доста тих људи је процесуирано, неки су добили и отказе. У 2018. настављамо акцију", најављује Грчић.

Закон потрошаче обавезује да радницима дистрибуције омогуће проверу мерног места, а они на терену морају бити униформисани и имати идентификационе картице.

"Сва службена лица "ЕПС Дистрибуције" имају исказнице, идентификационе картице и они се представљају. Сваки грађанин ове земље има право да тражи легитимацију нашег службеног лице и тек онда, када се наше службено лице легитимише, може да приступи контроли мерног уређаја", објаснила је Сандра Алагић из "ЕПС Дистрибуције".

Иначе, највише нелегалне потрошње бележи се на југу земље.
Извор: Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.805.227 посета
Тренутно на сајту: 265 посетилац(a)