Две награде за илустраторе из Пчелице 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Две награде за илустраторе из Пчелице
Trenutno na sajtu: 504       |       Podeli:
21.05.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Међународни фестивал илустрације књиге BookILL Fest, најпрестижнија манифестација овог типа у Србији која окупља илустраторе из целог света,

ове године је одржана седми пут и привукла је пажњу илустратора из чак 26 земаља, који су укупно послали 1.500 илустрација. У таквој конкуренцији илустратори из Пчелице Алекса Гајић и Коста Миловановић су се издвојили и од стране жирија су награђени. За илустрације књиге „Климент и Наум – кроз ватру до ћирилице”, аутора Слободана Станишића, Алекса Гајић је награђен у категорији Најбоље илустрације прозне књиге, а Коста Миловановић је за илустрације у књизи „Мрњавчевићи” Душана Поп Ђурђева од стране жирија добио специјално признање за свој рад. Поред Алексе Гајића, награде за најбоље илустрације у категорији песничке књиге и књиге за децу добили су илустратори из Русије и Шпаније.

Ове године жири BookILL Fest је радио у саставу Слободан Ивков (председник), мр Сибила Петењи Арбутина и Сенка Влаховић.

Поред награђених, сви остали илустратори Пчелице нашли су се у ужем избору, а тиме ће њихови радови бити представљени на изложби коју БоокИЛЛ фест овим поводом организује. Међу њима су Младен Анђелковић, Тихомир Челановић, Алекса Јовановић, Игор Крстић, Јован Укропина и Мијат Мијатовић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.315.322 посета
Тренутно на сајту: 503 посетилац(a)