Велики успех прибојско - пријепољског тима на европском такмичењу у роботици 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Велики успех прибојско - пријепољског тима на европском такмичењу у роботици
Trenutno na sajtu: 468       |       Podeli:
14.01.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље/Прибој – Заједнички Тим ученика Прибоја и Пријепоља, на такмичењу у роботици, одржаном у суботу у Љубљани, у конкуренцији више од 20 тимова из ширег региона,

остварио је одличан резултат и пласман у виши ранг такмичења, које ће бити на пролеће организовано у Копру. Тим „ЕлектРобот” чини девет ученика и ученица средњих и завршних разреда основне школе, који су заједно са својим наставницима информатике Маријом Рековић из Прибоја и Мирољубом Бјелићем из Пријепоља, три месеца увежбавали решавање проблемско – истраживачких задатака из области роботике и програмирања, радећи са моделом робота којег им је ове године, обезбедила „ЕлектРобот школа”, коју води Аница Вуловић Павловић.
Такмичење, у оквиру свог развојног програма, организује компанија Лего, а конкретни задаци се састоје од састављања и програмирања робота који, у 8 мисија, треба да савлада компликоване препреке направљене од Лего коцака.

Истраживачки програми

„Фирст Лего лига” је и међународни образовни и истраживачки програм, који, по речима његових креатора, младима пружа знање и компетенције 21. века, упознаје их са науком и технологијом, подстиче на иницијативу, предузетништво, креативност и тимски рад.

Копар степеница до Америке

Ученици, чланови Тима су: Ана Томић, Амина Поровић, Ђорђе Лаптошевић, Вук Бјелић, Никола Баковић, Андреј Рајков, Бојан Несторовић, Филип Лучић и Василије Васиљевић.
Ако остваре добар пласман у Копру ићи ће у Хјустон на светско првенство у роботици на коме учествују представници 99 земаља. Једини тим из Србије који поред прибојско-пријепољског тима иде даље, на европско првенство у Копрар, је тим Гимназијалаца из Крагујевца.

 

ГЗС/ППмедиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


pribojsko prijepolski tim takmicenje robotika slovenija kopar

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.422.946 посета
Тренутно на сајту: 466 посетилац(a)