Отварање базена могуће следеће недеље 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Отварање базена могуће следеће недеље
Trenutno na sajtu: 445       |       Podeli:
31.07.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Градски базен у Чачку требало би да поново почне са радом следеће недеље. Шеф Радног тима за праћење ширења корона вируса
Градски базен у Чачку, фото: РИНА

на територији града Чачка др Михаило Луковић каже да ће од два зла бирати мање, јер су дивље плаже и те како ризичне.

„Сагледаћемо још неке параметре како би се базени отворили следеће недеље. Било је неких научних радова да се вирус у води не преноси, ми нисмо имали увид у њих, али ипак је вода хлорисана. Немојте ме држати за реч, ипак о томе не одлучујем само ја, већ више људи. Морамо контактирати и Београд а и са општинском структуром”, рекао је Луковић.

Према његовим речима грађани поштују мере, јер да није тако не би дошло до побољшања ситуације. „Пошто су сви тако дисциплиновани и коректни било би ми жао да млади не осете ово лето”, истакао је он.

Директор СЦ Младост Милош Стеванић каже да су због погоршане епидемиолошке слике и проглашене ванредне ситуације били принуђени да затворене базена 3. јула.

„Што се тиче техничке спремности да комплекс градских базена буде поново на услузи нашим суграђанима ту нема никаквих проблема, јер постројења фактички раде као да је сезона у пуном јеку. Наши радници редовно дежурају и базени су апсолутно спремни, без обзира што смо у међувремену имали и проблема са поплавом. Као одговорна установа којој је здравље грађана на првом месту следимо инструкције радног тима и штаба за ванредне ситуације града Чачка, па уколико се епидемиолошке прилике побољшају ми смо апсолутно спремни за наставак сезоне’’, казао је Стеванић.

Другачија је ситуација, кад је реч о купалишту на градској плажи због радова на реконструкцији простора.

„Радови су у завршној фази и ту као установа имамо спремне техничке капацитете да веома брзо реагујемо, формирамо језеро и започнемо са сезоном. Још једном понављам да нам је здравље људи на првом месту и да никако несмемо и нећемо било какву одлуку доносити на своју руку. Једноставно чекамо дозволу од надлежних органа и институција које сам већ поменуо, јер озбиљно схватамо ситуацију која није задесила само нас већ и такорећи читав свет’’, закључује директор Стеванић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


bazen cacak korona

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.496.793 посета
Тренутно на сајту: 445 посетилац(a)