Чачак у америчким депешама 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Чачак у америчким депешама
Trenutno na sajtu: 529       |       Podeli:
11.01.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Викиликс је објавио 48 докумената у којима се помиње Чачак. Њих је владиним службама у Америци



послао Београд и у њим се у неколико наврата помиње лидер Нове Србије Велимир Илић, затим отказани концерт фолк певачице Светлане Цеце Ражнатовић и захтев бивше америчке државне секретарке Хилари Клинтон да се приведу тројица чачанских полицајаца.

На данашњи дан пре десет година из Београда у централу у Тексасу стигла је депеша у којој се наводи да је Велимира Илића, Филарет благосиљао на старту председничке кампање, али и да је Светлана Ражнатовић отказала концерт у Чачку за Српску нову годину.

„Постављена је била бина, озвучење, расвета, трг крцат, а Цеце нема“, прича Илић за Глас западне Србије.

Агенти су описали у детаље како се Веља бавио грађевином, када је основао странку и зашто је обожавао некадашњег председника Демократске странке Србије Војислава Коштуницу.

„Једном сам заборавио кључ од капије и прескочио сам капију и том приликом се мало повредио и то сам читао у извештају. Сећам се одлично да ме неко пратио и снимао док прескачем своју капију, то је нормална ствар. Не могу да схватим колико се у детаље ту ишло“, истакао је Илић.

Задивљује прецизност, алии вештина прикупљања података, мада се често здрав разум пита шта ће коме податак да ли је Илић прескочио тарабу.

„Код њих важи правило и то је у свету прихваћено, не постоје вечите тајне, а код Срба не постоје никакве тајне, јер смо ми по природи причљив народ. Оно што треба да прећутимо то објавимо, тако да су код нас имали најмање проблема“, објашњава дописник „Политике“ Гвозден Оташевић.

Глас западне Србије

Опширније у прилогу продукције Глас западне Србије који је емитован у вестима ТВ Прва




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.194.916 посета
Тренутно на сајту: 529 посетилац(a)