Радојевић: Ко је крив за финансијски удар у буџету града? 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Радојевић: Ко је крив за финансијски удар у буџету града?
Trenutno na sajtu: 382       |       Podeli:
10.11.2017 | 0 коментар(а)



Чачак – Законом о предшколском образовању који је донет 2010. године дефинисана је цена боравка деце у државним вртићима ,

међутим читавих седам година та цена је обрачунавата на други начин, тако да је родитељима било неопходно платити одштету.

Према речима, Александара Радојевића, лидера ГГ “За напреднији Чачак”, на задњој седници Скупштине града Чачка новчана надокнада родитељима достигла је висину од 170 милиона динара, што по његовом мишљењу представља финансијски удар на буџет града.

Новцем пореских обвезника плаћају се туђе грешке. Надлежне институције, а нарочито одговорна, буџетска инспекција – ћути. Мора се знато ко је крив и зашто се закон који је донет пре седам година није поштовао. Ревизорске куће, приватне и државне су контролисале документацију, па је питање и какве податке су они пронашли. Да ли се локалне власти осећају прозваним јер више од милион евра потрошено на враћање одштете родитељима? За тај новац могло се изградити на десетине вртића који су преко потребни овом граду. Локалне институције морају предузети одговорност за овај новчани удар по новчаницима пореских обвезника”, истакао је Радојевић.

Одборница ГГ “За напреднији Чачак”, Виолета Марковић, истиче да су у судксим процесима, браниоци појединих родитеља добили личне податке из предшколских установа на врло чудан начин.

Бројеви телефона који нису били транспарантни завршили су у рукама адвоката који су заступали родитеље. Оно што предствља проблем јесте чињеница о приватности у предшколским установама, јер такве информације не

би смело да излазе из оквира вртића”, изјавила је Марковић.

 

Радојевић је нагласио да је врло могуће да штета у буџету може да пређе и 300 милиона динара, у зависности од надокнаде адвокатима и судским извршитељима.

 

Глас западне Србије

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.280.264 посета
Тренутно на сајту: 383 посетилац(a)