Фудбалски и филмски спектакл на Златибору 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Фудбалски и филмски спектакл на Златибору
Trenutno na sajtu: 398       |       Podeli:
30.05.2018 | 0 коментар(а)



Чајетина - Организатори 7. међународног фестивала спортског филма (7-10. јун) и Купа пријатељства европских фудбалских клубова (4-10. јун) најавили су,

данас, из београдске "Кинотеке", садржајан почетак јуна на Златибору, планини све више препознатљивој по одржавању бројних спортским и културних манифестација, наводи се из Општине Чајетина.
- Веома нам је драго да, баш у години када славимо 125 година организованог бављења туризмом на Златибору, имамо част да, у оквиру ове две манифестације, угостимо нека од најзначајнијих спортских имена ових простора. Сви програми су бесплатни, тако да ће сви посетиоци Златибора бити у прилици да се, уз уживање у спортском филму и фудбалским утакмицама, друже и са нашим спортским легендама као што су Драгослав Шекуларац, Драган Џајић, Драган Стојковић, Саво Милошевић, Дејан Савићевић - рекао је Владимир Живановић, директор Туристичке организације Златибор.

Потпредседник Фудбалског савеза Србије (ФСС) и суорганизатор Купа пријатељства за фудбалере до 18 година, Саво Милошевић, нагласио је да ће се на Златибору спојити спорт и култура, две ствари веома битне за психофизички развој наше деце.  Посетиоци Златибора ће имати прилику да уживају у фудбалским мајсторијама 10 најпознатијих екипа са простора бивше Југославије и шест екипа из Италије, Шпаније, Турске и Мађарске.
Заменик уметничког директора Међународни фестивал спортског филма  Александар Аврамовић је најавио да ће се пројекције одржавати у сали Конгресног центра "Србија" на Златибору и да ће фестивал отворити остварење "250 степеника" са Рађом, Кукочем, Ђорђевићем и Пешићем у главним улогама, а да ће га затворити глумац Милош Биковић са руским филмом "Лед" , који ће добити специјално признање за допринос спортском филму кроз улоге фудбалера, кошаркаша, шампиона у уметничком клизању.
Аврамовић је издвојио неколико остварења наших аутора, међу којима су "Од Уругваја до Русије", "Светислав Пешић - више од тренера", "Када је сребро сијало као злато" али и спортски филмови из Кине, Руанде, Француске, Црне Горе, Норвешке, Русије, Белгије, Бразила, Аргентине и Непала.

Занимљивост Фестивала представљаће и дружење са српском спортском хероином Наташом Ковачевић а признања за животно дело ће добити Драгослав Шекуларац, Душан Ивковић, Владимир Станковић, Драган Кићановић, Ивица Осим, Сретен Дамњановић, Слободан Јоксимовић и Војкан Борисављевић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.916.033 посета
Тренутно на сајту: 399 посетилац(a)