Чопор вукова у центру Брусника растргао краву, мештани у страху 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Чопор вукова у центру Брусника растргао краву, мештани у страху
Trenutno na sajtu: 307       |       Podeli:
21.05.2019 | 0 коментар(а)



Ивањица - Миломиру Муњићу који живи у голијском селу Брусник, 200 метара од школе,
Фото: РИНА

вукови су растргли краву.

„Имам четири младе краве које су тог јутра била на испаши у ограђеном делу поред саме куће. Вукови су се спустили у раним јутарњим сатима и напали их, на срећу само је једна страдала. Долазила је и комисија из Ивањице на увиђај и рекли су нам да они не могу ништа да ураде сем да направе записник. Страшно је то што је чопор дошао у сам центар села”, каже за агеницију РИНА Миломир.

Његова кћерка Невенка, која је у селу живела до 14 године, каже да је некада ишла слободно и по шуми, а данас када дође код родитеља не сме да оде ни до продавнице због дивљих животиња.

„Још мало ће место постати станиште животиња а не људи. Много се појавило вукова, медведа, јазаваца...све су то штеточине које људима уништавају оно од чега живе”, каже Невенка.

Она додаје да домаћинства у Бруснику углавном гаје стоку и живе од продаје млека.

„Мом оцу су и медведи уништили пчелињак, а тада је комисија рекла да није добро обезбеђен. А сада када су вукови растргли краву, кажу да би имао одштету и да би могли нешто да предузму да ју је напао медвед”, истиче Невенка која је у сталном страху за безбедност родитеља.

 

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ivanjica brusnik vukovi krava

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.483.475 посета
Тренутно на сајту: 308 посетилац(a)