Др Чивовић: Због отварања педијатријске ковид амбуланте, реорганизација дечијег диспанзера 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Др Чивовић: Због отварања педијатријске ковид амбуланте, реорганизација дечијег диспанзера
Trenutno na sajtu: 541       |       Podeli:
23.09.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Због великог броја позитивне деце, као и великог броја млађе популације
др Александар Чивовић, вд директор Дома здравља Фото: ГЗС

која долази са симптомима корона вируса, те због осетљивости захтевају комплекснији преглед и анализе, од понедељка ће бити организован рад педијатријске Ковид амбуланте.

„Последњих месец дана повећан је број прегледа деце на дневном нивоу , од 100-120 деце која су суспектна на Ковид, њих 70 се тестира. Имали смо 20 позитивних у дану, јуче их је потврђено 9. Због свега наведеног, од понедељка ће бити организован рад педијатријске Ковид амбуланте у служби за здравствену заштиту жена и омладине. Радиће се и викендом, како би се том повећаном броју деце изашло у сусрет и како би били прегледани. Све то захтева и реорганизацију рада шест педијатара који већ имају велики број прегледа и исцрпљујући темпо рада, како са децом која су позитивна на вирус, тако и са здравом децом која се упућују на Саветовалиште. До сада смо имали 4 транспорта у Београд, тако да је међу оболелом децом велики број са сликом која није увек блага”, рекао је др Александар Чивовић, вд директор Дома здравља.


Радно време педијатријске Ковид амбуланте биће радним данима од 7-22, а викендом до 20 сати.

Из Дома здравља подсећају да је свакодневно организовано шест, а сада и седам екипа за рад у Ковид амбуланти (амбуланта је проширена и на општу 1) и да је пар екипа и на имунизацији на пункту у Дому културе,као и да је однедавно поново обједињена служба за одрасле на Општој 2 (некадашња медицина рада), како би се И ту обезбедио континуирани рад. Услед повећаног броја прегледа, ресурси су ограничени, па је дошло и до измена у раду сеоских амбуланти. На подручју милановачке општине, тренутно су на располагању амбуланта у Прањанима и на Руднику које раде сваки дан, с тим да, због специфичних околност и амбуланта Рудник следеће недељене колико дана неће радити.

 

 

ГЗС/ГМ Прес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


civovic kovid milanovac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.190.409 посета
Тренутно на сајту: 541 посетилац(a)