Посланици следеће седмице поново у клупама 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Посланици следеће седмице поново у клупама
Trenutno na sajtu: 709       |       Podeli:
16.04.2017 | 0 коментар(а)



Посланици се следеће седмице враћају у скупштинске клупе - 19. априла најпре настављају седницу која је прекинута паузом до завршетка

председничких избора, а за 21. април заказана је нова седница.

На дневном реду седнице "у наставку" је 12 тачака, међу којима више међународних споразума.

Поједини посланици опозиције најављују да ће кандидовати још једну тачку - смену председнице парламента, јер је, тврде, одлуком да скупштина не заседа до завршетка избора "суспендовала парламент".

Парламент, међутим, наставља рад, а тешко је предвидети како ће то изгледати, имајући у виду да део опозиције оспорава исход председничких избора, али и чињеницу да су шефови тих парламентарних странака, попут Бошка Обрадовића, председника Двери, "освојили" неубедљив број бирача на тим изборима.

На Доста је било "крилу" такође веома неизвесна ситуација - троје посланика покрета, Соња Павловић, Александра Чабраја и Јован Јовановић напустило је у међувремену Сашу Радуловића, он сам претрпео је тежак пораз на председничким изборима, са свега 1,41 одсто гласова бирача, а његов покрет - тежак ударац .

ДС је пружио значајну подршку на изборима Саши Јанковићу, а он је прецизирао да даље настављају свако својим путем.

Политичком покрету који намерава да формира придружиће се пак председник Нове странке и посланик Зоран Живковић, који је у парламент ушао управо на листи ДС.

Мимо политичких, парламент ће се, на новој седници, бавити и предлозима неких закона, који су такође значајни за грађане.

Међу њима је свакако Предлог закона о биомедицински потпомогнутој оплодњи, који великом броју парова у Србији даје шансу да имају дете.

Уколико парламентарци усвоје тај закон, парови који успешно заврше поступак ванталесне оплодње убудуће би могли да преостале неискоришћене, а замрзнуте ембрионе поклоне за оне којима су потребни.

Закон наиме отвара могућноср формирања банке дарованих ембриона, а поступак даривања је, како кажу чланови радне групе који су учествовали у изради закона, веома опрезно и детаљно уређен.

Поред тога, пред посланицима ће се наћи и Предлог закона о трансфузијској медицини.

Како се наводи у образложењу Предлога закона, један од основних разлога за његово доношење је обезбеђивање адекватних количина безбедне и квалитетне крви и компонената крви у Србији за пацијенте.

Новим законом је дефинисана улога сваке здравствене установе која обавља припрему крви, односно обавља делатност планирања, прикупљања, тестирања, обраде, чувања и дистрибуције крви и компонената крви и не укључује болничке банке крви, као и улогу болничких банка крви.

Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.178.763 посета
Тренутно на сајту: 710 посетилац(a)