Противградни стрелци стрепе због мањка ракета, Град Чачак покушаће да реши тај проблем 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Противградни стрелци стрепе због мањка ракета, Град Чачак покушаће да реши тај проблем
Trenutno na sajtu: 279       |       Podeli:
18.06.2018 | 0 коментар(а)



Чачак, Миоковци – Након невремена које је направило огромне штете на пољопривредним

усевима, Удружење воћара “Миоковачка кајсија” и мештани села Миоковци одлучили су  да заједно реше овај горући проблем  противградне заштите.

У име Удружења говорио је Војкан Томић који је уједно и противградни стрелац. Он је рекао да имају један број ракета за који сматрају да је недовољан и да би било пожељно да се набави још.

,,С обзиром да сезона траје још четири месеца, а ми смо за два имали 21. дејство, било би пожељно да се набави још. Не кажем да смо у мањку, али сматрам да сада на стању немамо довољно”, казао је Томић.


Фото: Глас западне Србије

Он додаје да Град Чачак тренутно располаже на 25 противградних станица, а да станица у Миоковцима тренутно има само четири ракете, јер је у последњем дејству добио две команде и испалио је шест ракета.

,,Идуће седмице ће се вршити расподела и свака станица ће имати по седам ракета. Град има у плану да купи још ракета, али ја сматрам да то неће бити довољан број, а ако се деси да се све не потроши ове, остаће нам за идућу годину”, навео је Томић и додао да од добре воље мештана зависи колико ће они ракета докупити.

,,На састанку смо се договорили да кренемо у акцију прикупљања новца како би ми као мештани се на неки начин обезбедили и докупили још ракета, али се надам да ћемо успети барем за десет да скупимо”, казао је Томић.

Са друге стране, Град Чачак има у виду тај проблем и њима у циљу јесте да покушају да обезбеде преко ове количине како би могли сигурно да пруже адекватну заштиту за пољопривредне произвођаче у овим крајевима.
Владимир Грујовић, Фото: Глас западне Србије

,,У овом моменту имамо сасвим довољно ракета за неко нормално функционисање у неких месец, до месец ипо дана, можда чак и до краја сезоне, јер је то врло непредвидиво”, казао је начелник ЛЕР-а Владимир Грујовић и додао да одлуку о томе да ли ће бити додатна средства издвојена или не доноси Градска скупштина и Градско веће и да то зависи искључиво од тих органа, а не њега као појединца.

,,Иначе, Град Чачак је ове године набавио и испоручио радарском центру у Ужицу 92. ракете, са тиме смо обезбедили довољну количину за отпочињање сезоне за неку нормалну заштиту у класичним условима. Тако да смо на почетку сезоне имали преко 14 ракета по противградној станици што је требало да буде довољно до краја сезоне, али у овом моменту имамо седам по противградној станици”, навео је Грујовић и додао да је 14 ракета сасвим довољно за једну сезону када је просечан број градоносних облака.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.799.402 посета
Тренутно на сајту: 280 посетилац(a)