Стаматовић: Седиште Патријаршије да буде у Пећи 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Стаматовић: Седиште Патријаршије да буде у Пећи
Trenutno na sajtu: 376       |       Podeli:
11.12.2017 | 0 коментар(а)



Чајетина - Председник Иницијативног одбора Здраве Србије Милан Стаматовић позвао је данас политичке институције, јавне личности,

црквене великодостојнике и политичке снаге да подрже захтев да се седиште Патријаршије врати у Пећ.

"Апелујемо на све, национално и државно одговорне политичке снаге, институције и јавне личности у земљи, да и они то исто, док још има времена, изричито затраже од Светог сабора, Светог архијерејског синода и патријарха Српске православне цркве (СПЦ), с обзиром на ужасну најаву Александра Вучића да ће, већ у марту, предложити прихватање ’правнообавезујућег споразума са Косовом’", истакао је Стаматовић у писаној изјави.

Стаматовић је навео да се перманентним боравком српског патријарха у Пећи оснажила одбрана Косова и Метохије, а "Бриселу и Вашингтону би Срби тако послали недвосмислену поруку да им је Косово приоритет у односу на свакојаке евроатлантске ’шаргарепе’".

"ЗС подржава и став Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС) која инсистира на томе да је ’црвена линија’ у будућим преговорима о Косову и Метохији заштита имовине државе Србије и њених грађана јер, према катастарским подацима из 1999. године, најмање 58 одсто земљишта на Косова и Метохије је у српској својини", закључио је Стаматовић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.367.316 посета
Тренутно на сајту: 377 посетилац(a)