Муке сељака у изолацији - Морам да посејем, у јуну нема сетве 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Муке сељака у изолацији - Морам да посејем, у јуну нема сетве
Trenutno na sajtu: 371       |       Podeli:
06.04.2020 | 0 коментар(а)



Ових дана у планинским селима западне Србије сељаци тврде да су одавно у изолацији.



Живота у изолацији фрезерира гајњачу и припрема је за сетву зоби, сам је у њиви од 50 ари и верује да никога не угрожава .

„ Мора да се ради, сељаци не могу да живе, ако не посеју, на лето сејања нема, тада је жетва.  Мој син и ја смо овде сами, ако наиђе корона нек нас носи, виша сила“, каже Живота.

Милан Дамљановић је сам на свом имању, везује малину и компонује песме. Он  прича да сам ради на свом имању. Већ неколико година се и бави поезијом и пише здравице.

А на кршевитој Главици Младен Томовић ових дана уместо воде, користи сок из стабла брезе  и тврди да је чудесан напитак.

„Од старина, бака ми причала, зовово дрвце се пробуши, јер је зова здрава и забуши се у брезу, то капље и скупља се само 15, 20 дана у години. Једна бреза може да да највише два литра воде“, казао је Младен.

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


MUKE SELJAKA IZOLACIJA PLANINSKA SELA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.470.633 посета
Тренутно на сајту: 372 посетилац(a)