Семафори на Златарском путу и догодине 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Семафори на Златарском путу и догодине
Trenutno na sajtu: 1052       |       Podeli:
15.08.2020 | 0 коментар(а)



Нова Варош – Путари нижу кампаде и ивичњаке и за два месеца завршиће деоницу између

два семафора од стадиона до трафостанице на Милановцу. На траси 30 радника, жале се и возачи и грађевинци, а сезона одмиче.

Деоница на којој се, уз семафор, вози једном траком, од стадиона до трафостанице, биће завршена за два месеца – асфалтираће се коловоз и пешачка стаза, урадити дренаже и расвета. Семафор се половином новембра сели на Милановац и део трасе изнад Махале.

Ово је јутрошњи рапорт Сабахудина Козица, директора погона ужичких „Путева“ у Пријепољу, са градилишта деонице златарског пута од магистрале на Браношевцу према Бабића Брду.

Данас су у календару Макивије и готово половина августа. Увелико је одмакла грађевинска сезона и нема шанси да се ове године окончају радови на километар дугој деоници, која је због неспремности општине Нова Варош прескочена пре десетак година током раконструкције регионалног пута Аљиновићи – Нова Варош средствима Европске банке за реазвој.

Директор Козица најављује појачање у људству и механизацији, али то неће битно утицати на темпо радова због природе посла и сложених бетонско-армирачких послова у кривинама и на стрмом терену изнад града. Учинак у другом делу грађевинске сезоне зависиће и од временских прилика и кад ће стићи снег.

„Ангажовано је тридесетак радника и завршено 12 кампада од по 23,5 метра, а преостало их је још пет на овој деоници и три изнад Махале“, истиче Адмир Пурковић, инжињер на градилишту. „Данас смо први пута ангажовали пумпу за бетон, која убрзава посао и омогућује да нема застоја у саобраћају због истовара бетона“.

Возачи се жале на чекање на семафору или због рада и кретања багера и камиона извођача, а путари, пак, да им муке задају недисциплиновани возачи. Појединци, кажу, не поштују црвено светло на семафору, па долази до „чепова“ на траси и возачи бес искаљују на грађевинцима. Зато и моле за разумевање и стрпљење за два месеца када ће се уклонити семафор са максимално дозвољене дужине. Оне који галаме наводно због „одуговлачења радова и непоштовања рокова“ упућују да траже одговор на другој страни, пре свега код инвеститора („Путева Србије“) и да се се жале онима клоји су им обећавали рокове…

Мршава сезона

Градилиште на златарском путу је тренутно једино у нововарошкој општини, мада путари очекују и ангажовање на асфалтирању две деонице у Белој Реци и Негбини.

Пријепољски путари су ангажовани и на два градилишта: граничном прелазу Гостун и градњи пута у прибојском селу Брезна.

ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nova varos put radovi zlatar

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.973.000 посета
Тренутно на сајту: 1052 посетилац(a)