Данас протест малинара у Ивањици 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Данас протест малинара у Ивањици
Trenutno na sajtu: 548       |       Podeli:
19.08.2017 | 0 коментар(а)



Ивањица – Асоцијација малинара Србије данас ће у 16:00 сати организовати потест у Ивањици због ниских откупних цена
Илустрација, протест малинара овог лета, фото ГЗС

малина које су од 120 до 157 динара, иако су извозне цене тог воћа од два до 3,8 евра по килограму, рекао је данас председник тог удружења Добривоје Радовић.

Он је рекао да ће се на протесту окупити произвођачи малина и купина из Ивањице, Ариља, Пријепоља, Ужица, Драгачева и других градова где се претежно узгаја малина и купина, као и представници других крајева Србије.

- Тражимо да откупљивачи малина и купина повећавају откупне цене тог воћа у складу са ценама по којима извозе ту робу, како је и договорено на последњем састанку са министром пољопривреде Браниславом Недимовићем - рекао је Радовић и додао је откупна цене купине до 50 динара по килограму, а прозвођачи тврде да им трошкове покрива само цена већа од 100 динара.

Други захтев произвођача малина и купина је да их прими председник државе Александар Вучић иако је он, како је рекао Радовић, већ одговорио да није надлежан за цене малина.

Додао је да је захтев произвођача малина и купина и да председник Србије одложи доношење закона о плаћању доприноса за пензијско осигурање сезонским радницима.

- У најгорој години у пољопривреди држава хоће да пољопривредним произвођачима наметне на леђа још једну обавезу, а то је да сезонским радницима плаћамо допринос за пензијско осигурање - рекао је Радовић.

Захтев Асоцијације малинара Србије је да се доношење тог закона одложи док се не обезбеде услови међу којима је заштита производа по пореклу и док тржиште не обезбеди одговарајуће цене малина и купина.

Радовић је додао да ће Управни одбор Асоцијације донети одлуку о серији протеста по градовима Србије.

Извор: Бета

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.206.459 посета
Тренутно на сајту: 548 посетилац(a)