И то је могуће, баку од 72 године запослили преко омладинске задруге 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
И то је могуће, баку од 72 године запослили преко омладинске задруге
Trenutno na sajtu: 346       |       Podeli:
11.03.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Најаве Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорана

Ђорђевића да ће пуном паром радити на сузбијању сиве економије, увелико се спроводе широм Србије.

Приликом рутинске провере једног објекта у Чачку, инспекција је затекла шокантну ситуацију. Наиме, госпођа која има 72 године запослена је преко омладинске задруге!Инспекторима је одмах било сумњиво то што су конобари у објекту почели да замуцкују и да се праве да њихов пословођа, односно власник угоститељског објекта, није ту.Када су им затражили личне карте, власник се појавио, а полиција је у том тренутку легитимисала

72-годишњу радницу, која је муцајућим тоном одговорила да је пензионер, али да је ипак запослена на том месту.Инспектор је, пише поменути лист, тражио објашњење од власника на који начин је запослио старицу од 72 године, на шта је овај одговорио да ју је запослио преко Омладинске задруге, јер није знао како другачије то да учини.

Екипа инспектора је у ванредној контроли у Чачку пре неколико дана извршила 203 инспекцијских надзора, чиме је обухваћено 326 лица. У контроли је утврђено да су 43 радника запослена на црно.

У циљу да се број радника на црно што више смањи, инспектори ће и убудуће спроводити велике акције контроле фирми широм земље. Уколико пронађу радника без уговора, инспектори одмах налажу послодавцу да са запосленим склопе уговор, и то за стално.

 

Ало




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.377.280 посета
Тренутно на сајту: 347 посетилац(a)