Средње образовање ће бити обавезно 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Средње образовање ће бити обавезно
Trenutno na sajtu: 738       |       Podeli:
12.06.2018 | 0 коментар(а)



Ваљево – Изменом закона заложићемо се да средње образовање у Србији убудуће буде

обавезно, али да се са тим у вези побољша и услови неопходни за живот и рад ученика.

У том циљу ћемо и истраживачку станицу у Петници код Ваљева која је сада ван образовног система настојати да постане један од републичких центара као што је случај са центром у Тршићу и другим у Србији.

То је данас у Ваљеву изјавио министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић приликом посете Установи за дневни боравак деце и Техничкој школи у Ваљеву.

Министар је подржао и иницијативу Ваљева да се у Техничкој школи оснује регионални центар за образовање и стручно усавршавање не само ученика, већ и наставника што је неопходно због нових наставних програма, а за то у Ваљеву постоје сви услови .

Приликом данашње посете Ваљеву министар Шарчевић је обећао да ће се проширити капацитети за упис предшколске деце, јер у садашњим нема места за све, па је неколико стотина деце остало неуписано сваке године, а такође ће се Пољопривредној школи у Ваљеву пренети на даље коришћење хотел “Вујић” у Ваљеву.

На новинарско питање у вези иницијативе Групе слободних грађана да се у уџбенике на албанском језику уведе биографија Хилари Клинтон, министар Шарчевић је рекао да је то неозбиљно и врховска дрскост имајући у виду шта је све та особа нанела нашој земљи, уместо тога је предложио да у уџбенике одаберу некога из реда цинцара, примера ради Бранислава Нушића који је радио на обједињавању албанаца,срба и бугара или некога другог што води зближавању народа, а не биографија Хилари Клинтон која је радила супротно.

ГЗС / Ј. Стојић

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.088.318 посета
Тренутно на сајту: 739 посетилац(a)