“Матис” и „Crown forest” закупили део конфекције Јавор 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
“Матис” и „Crown forest” закупили део конфекције Јавор
Trenutno na sajtu: 391       |       Podeli:
05.04.2017 | 0 коментар(а)



Ивањица - Агенција за лиценцирање стечајних управника, потписала је на основу претходно објављеног јавног позива, уговоре о закупу дела производног,

пословног и магацинског простора бивше конфекције „Јавор“ из Ивањице у стечају.

Предмет закупа у оквиру матичног предузећа на Сађавцу били су: управна зграда, царински магацин, хала конфекције 1, магацин сировина, бензинска пумпа, део магацина основног материјала, магацин готових производа, магацин помоћног материјала, гардероба и котларница, ткачница, зграда транспорта централна радионица, портирнице, дисконт и интерна банка.

Компанија „Матис“ из Ивањице, у закуп је узела царински магацин и магацин сировина, а предузеће „Crown forest“ такође из Ивањице, ткачницу, централну радионицу, Г – магацин, зграду транспорта, дисконт и интерну банку.

Предузеће „Твенде“ доо из Београда у закуп је добило халу конфекције 1.

На оглас се нико није јавио за управну зграду, магацине помоћног и основног материјала, портирнице, гардеробу, котларницу и бензинску пумпу. Хала конфекције 2 није ни била предмет јавног позива и у њу ће како сазнајемо бити дислоциран део инвентара и опреме из објеката који су издати у закуп, а који њима не припадају.

Према нашим сазнањима, нису издати ни понуђени објекти овог некада конфекцијског гиганта у Ковиљу (производна хала), Пожеги (пословна канцеларија) и Врбасу (вишенаменски продајни простор), јер није било заинтересованих.

Производни и магацински простори издати су у закуп на 6 месеци, односно до продаје предметне имовине, у видјеном стању, и не могу се издавати у подзакуп. Њихова укупна корисна површина је око 14.000 квадратних метара.

Део предузећа, у посед закупљених објеката је према уговору, ушло је 1. априла, док ће остатак то учинити 1. маја.

Право учешћа на оглас имала су сва правна и физичка лица која су уплатила предвиђене износе депозита за учешће у поступку, док је главни критеријум за избор закупаца била понуђена цена.

Подсетимо, бивша конфекција „Јавор“ основана је 1948. године, а осамдесетих година израсла је у једно од највећих предузећа у домаћој текстилној индустрији. Фабрика је запошљавала 3.700 радника у Ивањици и у петнаест погона широм бивше СФРЈ. У „златним данима“ годишња производња је достизала 10 милиона производа, највише кошуља и три милиона метара свилене тканине. Годишњи извоз „Јавора“ мерио се стотинама милиона долара.

Фабрика је приватизована почетком 2006. године, а уговр раскинут четири године касније. Од 550 радника, кроз процес реструктурирања, готово сви су напустили радна места уз новчане отпремнине 2014. године.

Извор: Инфо лига




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.466.128 посета
Тренутно на сајту: 391 посетилац(a)