Министар Ђорђевић: Желимо да се особе са инавилидитетом осећају као једнаки грађани 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Министар Ђорђевић: Желимо да се особе са инавилидитетом осећају као једнаки грађани
Trenutno na sajtu: 299       |       Podeli:
21.01.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Министар за рад и запошљавање борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, посетио је данас
Фото: ГЗС

Установу за смештај и дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју „Зрачак”, као и Народни Музеј у Чачку и том приликом је Музеју дониран гусеничар, како би особама са инвалидитеом био олакашан приступ.

„Ужице, Краљево, Чачак и Крушевац су први градови у Србији у којима су музеји и позоришта постали по први пут доступни особама са инвалидитетом. Жеља нам је да сви објекти у нашој држави буду доступни управо њима”, рекао је Ђорђевић и додао да сви будући објекти који се буду градили у нашој земљи, обавезно морају бити доступни овим особама .
Ђорђевић истиче да ће сви државни органи у блиској будућности наставити са овом праксом, те да ће када су у питању слепи и слабовиди све библиотеке у Србији бити опремљене дигиталним књигама.

„Држава Србија постаје одговорна према својим грађанима, када је у питању запошљавање особа са инвалидитетом, ту смо најмање поодмакли, али нам је жеља са срушимо стереотипне зидове и да као Минситарство будемо на челу колоне и својим личним примером покажемо да је већ неколико особа запослено у Министарству”, каже Ђорђевић.

По његовим речима, особе са инвалидитетом су позване да у свим будућим конкурсима могу равноправно да учествују са свим осталим грађанима.
„Сва удружења, њих 594 у нашој земљи и 34 Савеза могу да аплицирају на све пројекте које Министарсво има, нама је битно да се пројекти не дуплиурају и да имају подршку Савеза, што значи да је Савез кровна институција која контролише удружења и у складу са тим поступамо”, закључује Ђорђевић.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


osobe sa invaliditetom Zoran Djordjevic Narodniu muzej ustanova zracak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.923.535 посета
Тренутно на сајту: 300 посетилац(a)