Вукосављевић: Јавна расправа о Медијској стратегији прошла у критичким тоновима, треба размотрити поједина понуђена решења 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Вукосављевић: Јавна расправа о Медијској стратегији прошла у критичким тоновима, треба размотрити поједина понуђена решења
Trenutno na sajtu: 443       |       Podeli:
27.03.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Министар културе и информисања Владан Вукосављевић изјавио је у Чачку да верује да ће разумни интереси
Министар културе и информисања Владан Вукосављевић, фото: ГЗС

медијске сцене бити афирмисани у коначном тексту Медијске стратегије, за који је задужена Радна група.

На опаску новинара да Медијска стратегија предвиђа јако лоша решења за Танјуг, Политику и Новости и да је две трећине медијске заједнице против таквог решења, Вукосављевић је узвратио да није сигуран да је управо то став медијске заједнице.

„Политика је без сумње не само медијски већ и културно - историјски споменик српског народа и верујем да ће се размислите о начинима како да њени интереси али и интереси комплетне српске јавности у вези са тим буду очувани. У поступак израде нацрта Медијске стратегије била су укључена практично сва медијска удружења, бројни појединци и стручњаци. Тај нацрт је на јавној расправи прошао са критичким тоновима и остаје да радна група која је радила на том тексту поново седне и види који су главни акценти били у расправи", рекао је Вукосављевић, одговарајући на питања новинара након отварања нове зграде Градске библиотеке "Владислав Петковић Дис" у Чачку.

Министар је изразио уверење да ће решења, предлози и критике, који су изнети током јавне расправе, наћи свој одраз у завршном тексту Медијске стратегије, додајући да је Радна група задужена да примени или не примени оно о чему се говорило током јавне расправе.

„Верујем да ће разумни интереси медијске сцене бити афирмисани у тексту који ће се наћи пред посланицима Народне скупштине", рекао је Вукосављевић и нагласио да је за цео текст надлежна радна група која га је и сачинила.

Министар, иначе, сматра да је Медијска стратегија једно од битних питања за опстанак и успешан рад српске медијске сцене.

На питање шта се дешава са конкурсима за суфинансирање медија који нису расписани, министар је за одговор медије упутио на Кабинет председнице владе.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.453.936 посета
Тренутно на сајту: 444 посетилац(a)