Да ли ће привредници плаћати казне због произвођача е - каса? 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Да ли ће привредници плаћати казне због произвођача е - каса?
Trenutno na sajtu: 628       |       Podeli:
29.04.2022 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Велики број привредника нашао се у проблему због рока у којем треба да набаве нове е-касе.

Према новом Закону о фискализацији, сви обвезници који подлежу овој уредби, треба да пређу на нови модел е-фискализације до 30. априла. У складу са тим, потребно је да почев од 1. маја издају нове фискалне рачуне са QR кодом у супротном, биће подложни казненим мерама.

Међутим, проблем се јавља у самој набавци каса јер произвођачи не могу да испоштују наруџбине. Према речима секретара Удружења угоститеља и туристичких радника општине Пријепоље, Ненада Брајовића поједини чланови нису чекали задњи дан да уплате за нове е-касе, али им ипак оне неће стићи до 1. маја.

„Треба много више времена за увођење и спровођење фискализације, и не може се одмах кренути са санкцијама јер није све до привредника. Фирме преко којих се набављају е- касе раде са скоро свим произвођачима и сви имају проблем да испоруче наручене количине”, рекао је Брајовић.

Предузетницима није јасно зашта би тачно требало да им буду наплаћене казне јер и старе касе су повезане са Пореском управом и не виде разлог зашто не могу да куцају на њима док им не стигну нове.

Иначе, према уредби о утврђивању програма финансијке подршке обвезницима фискализације за усклађивање пословања са законом, наводи се да обвезници губе право на финансијску подршку уколико не започну да врше промет на мало најкасније до 1. октобра 2022. године, што према речима предузетника им даје „луфт” док им не пристигне нова каса, ако им држава изађе у сусрет да им не наплаћује казне.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.400.327 посета
Тренутно на сајту: 627 посетилац(a)