Ево ко је ужичка Мама Вонг и зашто ужички вртић има необично име 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Ево ко је ужичка Мама Вонг и зашто ужички вртић има необично име
Trenutno na sajtu: 305       |       Podeli:
28.12.2019 | 0 коментар(а)



Ужице – Вртић са најнеобичнијим називом у Србији налази се у ужичком насељу Пора. И

док бројни малишани с лакоћом изговарају да свокодевно иду у “Бамби”, “Радост” или “Полетарац”, мали Ужичани ипак морају да преломе језек и изговоре “Јихаи Мама Вонг”.

Линда Вонг помогла отварање вртића на Пори, фото: Сајт града Ужица

“Линда Вонг је кинеска предузетница која је помогла завршетак радова са 340 хиљада евра, била је код нас у посети и децу су је прозвала Мама Вонг па смо одлучили у знак захвалности да тако назовемо и вртић. Његов капацитет је 120 места, а захваљујући још једној донацији наше велике кинеске пријатељице завршили смо и вртић на Белој земљи где може бити смештено 60 деце и на тај начин смо преполовили број недостајућих капацитета”, изјавио је за РИНУ, Тихомир Петковић, градоначелник Ужица.

Међутим, ово није крај добрим делима које је кинеска предузетница учинила за град на Ђетињи. Линда Вонг повезала је градско руководство са киеским колегама из Харбина, који је најразвијенији град на североситоку Кине и броји 11 милиона становника.

“Наши кинески пријатељи донирали су 300 хиљада евра за опремање Парка пријатељства који се налази поред вртића на Пори, додатном опремом и мобилијаром, а све у циљу додатне спортске афирмације најмлађих у овом делу града. Добили смо кошаркашки терен и мини терен за фудбал”, рекао је Петковић.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић, фото: РИНА

Следеће године сарадња између Ужица и Харбина очекује се у областима културе и спорта, али и привреде.

Спортско - рекреативни терени поред вртића, фото: Сајт града Ужица

“Надам се да ће наше пријатељство резултирати доласком кинеских инвеститора у наш град, али да ће наши привредници моћи да извозе на исток”, закључио је Петковић.

 

РИНА / ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice kina linda vong vrtic tihomir petkovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.463.313 посета
Тренутно на сајту: 306 посетилац(a)