Буџет Прибоја увећан за скоро 188 милиона динара 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Буџет Прибоја увећан за скоро 188 милиона динара
Trenutno na sajtu: 270       |       Podeli:
05.07.2022 | 0 коментар(а)



Прибој – Данас је одржана 11. седница СО Прибој на којој је усвојена Одлука о завршном

рачуну буџета општине за прошлу годину и први ребаланс овогодишњег буџета којим је буџет увећан за 13, 6 % тако да сада износи 1.569.691.000,оо динара.

У односу на основну одлуку, првим ребалансом овогодишњи буџет увећан је за 187,963,000 динара тако да сада износи 1.569.691.000 динара. Разлози за увећање буџета образложени су новим капиталним пројектима који се реализују у овој години попут трафостанице у Слободној зони Прибој од 27 милиона, набавке опреме и механизације за одржавање путева 11 милиона, израда пројектно техничке документације за реконструкцију и одржавање канализационе мреже 23 милиона као и инвестиционо одржавање парка у Новом Прибоју девет милиона.

Прилику да искритикују планирање и трошење општинског буџета искористили су одборници Здраве Србије истичући бројне замерке али и питања извршној власти на која је одговорио заменик председника општине Прибој Саша Василић.

Без расправе, прибојски одборници усвојили су извештај о раду за прошлу годину Центра за социјални рад, годишњи план рада за 2022.годину Општинског штаба за ванредне ситуације а уз одређене замерке и сугестије како одборника и коалиционе власти и опозиције извештаје о раду ЈКП Услуга, Топлане, Јавног предузећа за уређење грађевинског земљишта и развој Прибој и Општинске управе Прибој.

На 11. седници Скупштине општине Прибој усвојени су и предлози Одлука о организацији и функционисању цивилне заштите на територији општине Прибој и Одлуке о приступању изради Стратегије развоја урбаног подручја града Ужица и општина Чајетина, Пожега, Прибој и Бајина Башта.

За вршиоца дужности директора ЈП "Топлана Прибој" поново је именован Марко Јањушевић , за вршица дужности директора ТО Прибој Владан Радовић док је за вршиоца дужности директора Установе за физичку културу "Спортски центар" Прибој поново именован Саво Спасојевић. На основу спроведеног јавног конкурса, на период од четири године, за директора Центра за развој услуга социјалне заштите именована је Светлана Шалипур.

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIBOJ SKUPSTINA BUDZET

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.792.917 посета
Тренутно на сајту: 271 посетилац(a)